טופו גולמי - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של טופו
הטופו הוא מזון המיוצר מחלב סויה העובר תהליך התמצקות על ידי חיידקים ידידותיים. תהליך זה מוכר כבר אלפי שנים ופותח בסין. הטופו חדר למטבח הישראלי יחד עם המזון האסיאתי וכיום הוא מהווה תחליף לגבינה ועוד. מרקמו חלבוני והוא חסר טעם. יתרונו שהוא סופג את הטעמים מסביבו ובכך אפשר לנצל אותו למטרות בישול שונות ומגוונות. הטופו מכיל בעיקר שומן וחלבון, הרבה סידן, מגנזיום ואשלגן, אבל עיקר יעילותו נמצאת בתכולת הפיטואסטרוגנים שבו, שנחקרו רבות ונמצאו יעילים למטרות בריאותיות שונות כגון מניעת סרטן שד, רחם ושחלות אצל נשים, מניעת סרטן ערמונית אצל גברים, איזון הורמונלי כגון תופעות גיל מעבר, אי קבלת ווסת, כאבי מחזור ועוד.


טופו - ערך תזונתי מפורט - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
10.4%
סה"כ קלוריות
76.0
52.6%
קלוריות מפחמימות
7.9
36.8%
קלוריות משומן
40.0
  
קלוריות מחלבונים
28.0
    
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
1.9 גרם8.1 גרם
0.3 גרם126 מ"ג
עמילן
~330 מ"ג
~400 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
~614 מ"ג
גלוקוז - Glucose
~532 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
~103 מ"ג
לקטוז - Lactose
~
Cystine
112 מ"ג
מלטוז - Maltose
~393 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
~270 מ"ג
  408 מ"ג
שומן וחומצות שומן538 מ"ג
4.8 גרם235 מ"ג
0.7 גרם331 מ"ג
חד בלתי רווי
1.1 גרם
893 מ"ג
רב בלתי רווי
2.7 גרם
Glutamic acid
1397 מ"ג
319 גרם316 מ"ג
אומגה 6
2380 גרם436 מ"ג
  381 מ"ג
סטרול 
Hydroxyproline
~
כולסטרול
0.0 מ"ג  
פיטוסטרול
~  
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
85.0 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
4.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
~350 מ"ג
בטא-קרוטן
~5.4 מ"ג
לייקופן
~30.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
~97.0 מ"ג
0.1 מ"ג121 מ"ג
~7.0 מ"ג
~0.8 מ"ג
0.1 מ"ג0.2 מ"ג
0.1 מ"ג0.6 מ"ג
0.2 מ"ג8.9 מק"ג
0.0 מ"ג
פלואוריד
~
0.0 מק"ג  
0.0 מק"ג  
0.1 מ"גשונות
~0.0 גרם
  84.5 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.7 גרם
 0.0 גרם