ביצה, חביתה - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של ביצה, חביתה
ביצה מכילה חלבון ושומן. בנוסף, היא מכילה כמות גבוהה של כולסטרול, ויטמין A מסוג רטינול ומעט סידן ואשלגן. בגלל הכמות הגבוהה של חלבון ושומן ביצה אינה מומלצת במצבי בריאות כגון: אובאיטיס, אסטמה, בקע סרעפתי, גאוט, דלקת כבד, רוזיצאה ועוד.
ביצה, חביתה - ערכים תזונתיים לפי חביתה מביצה גדולה אחת כ- 60 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
0% | סה"כ קלוריות | 93.3 | |||
71% | קלוריות מפחמימות | 0.0 | |||
29% | קלוריות משומן | 66.1 | |||
קלוריות מחלבונים | 27.2 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
0.4 גרם | 6.5 גרם | ||||
0.0 גרם | 85.4 מ"ג | ||||
עמילן | 0.0 גרם | 285 מ"ג | |||
0.4 גרם | 345 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 54.9 מ"ג | 558 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 110 מ"ג | 468 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 195 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 140 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 349 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 256 מ"ג | |||
441 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 421 מ"ג | ||||
7.3 גרם | 159 מ"ג | ||||
2.1 גרם | 378 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 3.0 גרם | 683 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 1.3 גרם | Glutamic acid | 859 מ"ג | ||
| 221 מ"ג | ||||
סטרול | 263 מ"ג | ||||
כולסטרול | 217 מ"ג | 499 מ"ג | |||
פיטוסטרול | 4.3 מ"ג | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
349 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 92.7 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 94.5 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 28.7 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 22.0 מק"ג | 0.9 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 6.1 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 170 מק"ג | 98.8 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 69.5 מ"ג | ||||
17.7 יחב"ל | 98.2 מ"ג | ||||
0.6 מ"ג | 0.6 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 16.3 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.7 מק"ג | |||||
0.7 מ"ג | שונות | ||||
2.7 מק"ג | 0.0 מ"ג | ||||
46.2 מ"ג | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.5 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג |