ביצה, חלבון טרי - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של ביצה, חלבון טרי
חלבון הביצה, החלק ה"לבן" של הביצה, מכיל בעיקר חלבון. חלבון הוא אב מזון חשוב ביותר, אך בצריכה עודפת הוא בעייתי במצבי בריאות כגון: גאוט, כבד שומני, ניקוי רעלים, חיזוק מערכת חיסון, דלקת פרקים, אי ספיקת כליות כרונית ועוד.


ביצה, חלבון טרי - ערכים תזונתיים לפי חלבון ביצה גדולה אחת - 33 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
6%
סה"כ קלוריות
17.2
3%
קלוריות מפחמימות
1.0
91%
קלוריות משומן
0.5
  
קלוריות מחלבונים
15.7

 

 

  
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
0.2 גרם3.6 גרם
0.0 גרם41.2 מ"ג
עמילן
0.0 גרם148 מ"ג
0.2 גרם 218 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
23.1 מ"ג335 מ"ג
גלוקוז - Glucose
112 מ"ג266 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
~132 מ"ג
לקטוז - Lactose
~
Cystine
94.7 מ"ג
מלטוז - Maltose
~226 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
~151 מ"ג
  267 מ"ג
שומן וחומצות שומן214 מ"ג
0.1 גרם95.7 מ"ג
0.0 גרם232 מ"ג
חד בלתי רווי
0.0 גרם403 מ"ג
רב בלתי רווי
0.0 גרם
Glutamic acid
512 מ"ג

 

 

136 מ"ג
סטרול 144 מ"ג
כולסטרול
0.0 מ"ג263 מ"ג
פיטוסטרול
~
Hydroxyproline
~
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
0.0 יחב"ל  
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
0.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג2.3 מ"ג
בטא-קרוטן
0.0 מק"ג0.0 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג3.6 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
0.0 מק"ג4.9 מ"ג
0.0 מ"ג53.8 מ"ג
0.0 יחב"ל54.8 מ"ג
0.0 מ"ג0.0 מ"ג
0.0 מ"ג0.0 מ"ג
0.1 מ"ג0.0 מ"ג
0.0 מ"ג6.6 מק"ג
0.0 מ"ג  
0.0 מק"ג  
0.0 מק"ג  
0.1 מ"גשונות
0.0 מק"ג0.0 מ"ג
  28.9 מ"ג
~ מציין נתון חסר או לא קיים0.2 מ"ג
 0.0 מ"ג