אפרסק נקטר/מיץ - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של מיץ אפרסק
המיץ הוא המיצוי של הפרי ללא הסיבים. בתהליך המיצוי יש איבוד לא רק של סיבים תזונתיים אלא גם של ויטמינים ומינרלים. כתוצאה מכך המיץ מכיל בעיקר סוכר מרוכז. מסיבה זו המיץ אינו מומלץ במצבי בריאות כגון: סוכרת סוג 2, היפוגליקמיה, טריגליצרידים, עודף משקל, אקנה, שחלות פוליציסטיות ועוד.
אפרסק נקטר/מיץ - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
98% | סה"כ קלוריות | 54.0 | |||
0% | קלוריות מפחמימות | 52.9 | |||
2% | קלוריות משומן | 0.2 | |||
קלוריות מחלבונים | 0.9 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
13.9 גרם | 0.3 גרם | ||||
0.6 גרם | ~ | ||||
עמילן | 0.0 גרם | ~ | |||
13.3 גרם | ~ | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | ~ | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | ~ | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | ~ | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | ~ | ||
מלטוז - Maltose | ~ | ~ | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | ~ | |||
~ | |||||
שומן וחומצות שומן | ~ | ||||
0.0 גרם | ~ | ||||
0.0 גרם | ~ | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | ~ | |||
רב בלתי רווי | 0.0 גרם | Glutamic acid | ~ | ||
| ~ | ||||
סטרול | ~ | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ~ | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
258 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 13.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 5.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 128 מק"ג | 0.2 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 4.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 37.0 מק"ג | 6.0 מ"ג | |||
5.3 מ"ג | 40.0 מ"ג | ||||
~ | 7.0 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 0.2 מק"ג | ||||
0.0 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.1 מ"ג | שונות | ||||
1.0 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
85.6 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.2 גרם | ||||
0.0 מ"ג |