מאת:
שיתוף המאמר
ניווט מהיר
החומוס שייך למשפחת הקטניות והוא מאכל נפוץ ביותר במזרח התיכון.
את גרגירי החומוס יש לבשל לריכוך. נהוג לעשות מגרגירי החומוס את ממרח החומוס המפורסם.
יתרונות בריאותיים של חומוס, גרגירים מבושלים ללא מלח
בגלל התכולה העשירה של גרגירי החומוס, ממרח החומוס, בליווי עם פיתה, נחשב לארוחה שלמה.
הוא עשיר בסיבים מסיסים שתורמים לתחושת שובע, בוויטמיני B, בעיקר חומצה פולית, בסידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן.
גרגירי החומוס בריאים מאוד ומומלצים בעיקר למצבים כגון כבד שומני, כולסטרול גבוה, עודף משקל, סוכרת סוג 2, טריגליצרידים גבוהים ועוד.
חומוס, גרגירים מבושלים ללא מלח – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 68% | סה"כ קלוריות | 164 | ||
שומן | 31% | קלוריות מפחמימות | 112 | ||
חלבון | 19% | קלוריות משומן | 21.7 | ||
קלוריות מחלבונים | 30.7 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 27.4 גרם | סה"כ חלבון | 8.9 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 7.6 גרם | Tryptophan | 85.0 מ"ג | ||
עמילן | ~ | Threonine | 329 מ"ג | ||
סוכר | 4.8 גרם | Isoleucine | 380 מ"ג | ||
סוכרוז – Sucrose | ~ | Leucine | 631 מ"ג | ||
גלוקוז – Glucose | ~ | Lysine | 593 מ"ג | ||
פרוקטוז – Fructose | ~ | Methionine | 116 מ"ג | ||
לקטוז – Lactose | ~ | Cystine | 119 מ"ג | ||
מלטוז – Maltose | ~ | Phenylalanine | 475 מ"ג | ||
גאלאקטוז – Galactose | ~ | Tyrosine | 220 מ"ג | ||
Valine | 372 מ"ג | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | 835 מ"ג | |||
סה"כ שומן | 2.6 גרם | Histidine | 244 מ"ג | ||
שומן רווי | 0.3 גרם | Alanine | 380 מ"ג | ||
חד בלתי רווי | 0.6 גרם | Aspartic acid | 1042 מ"ג | ||
רב בלתי רווי | 1.2 גרם | Glutamic acid | 1550 מ"ג | ||
אומגה 3 | 43.0 מ"ג | Glycine | 369 מ"ג | ||
אומגה 6 | 1113מ"ג | Proline | 366 מ"ג | ||
Serine | 447 מ"ג | ||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | ~ | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
ויטמין A | 27.0 יחב"ל | ||||
רטינול – Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 1.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | סידן | 49.0 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | 16.0 מק"ג | ברזל | 2.9 מ"ג | ||
לייקופן | 0.0 מק"ג | מגנזיום | 48.0 מ"ג | ||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | זרחן | 168 מ"ג | ||
ויטמין C | 1.3 מ"ג | אשלגן | 291 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | נתרן | 7.0 מ"ג | ||
ויטמין E | 0.4 מ"ג | אבץ | 1.5 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.1 מ"ג | נחושת | 0.4 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.1 מ"ג | מנגן | 1.0 מ"ג | ||
ויטמין B3 | 0.5 מ"ג | סלניום | 3.7 מק"ג | ||
ויטמין B6 | 0.1 מ"ג | ||||
חומצה פולית | 172 מק"ג | ||||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 0.3 מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | 4.0 מק"ג | אלכוהול | 0.0 גרם | ||
מים | 60.2 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 0.9 גרם | |||
קפאין | 0.0 מ"ג |
מגיע לך להרגיש טוב!
שיטת טיפול ייחודית
תוך התייחסות מקיפה,
מקצועית ואישית.
התקשרו לעוד מידע
וקביעת תור

אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת
מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.
התחילו בתהליך ההחלמה
השאירו הודעה ונחזור אליכם