טחינה – 10 יתרונות בריאותיים

טחינה היא מזון נפוץ ומוכר היטב במטבח הישראלי.

ניתן להכינה במגוון דרכים וצורות כל אחד על פי טעמו. טחינה המיוצרת משומשום מלא בריאה יותר.

חשוב לדעת כי סלטי טחינה הנמכרים בסופרים מכילים כמויות שומן גבוהות מאוד ובנוסף חומרים משמרים ולכן הם לא מומלצים!

הכי בריא הוא להכין טחינה לבד בבית. ההכנה היא קלה ופשוטה ומתקבל מוצר בריא ביתי וטעים.

טחינה מהווה מקור טוב למינרלים וויטמינים רבים. היא עשירה בברזל ולכן יכולה לסייע בטיפול באנמיה.

כמו כן היא מכילה כמויות גבוהות של סידן מה שהופך אותה לטובה לחיזוק עצמות. טחינה גם מסייעת

באיזון רמות סוכר בדם והיא יכולה לסייע במצבי סוכרת סוג 2, ניקוי רעלים ועוד.

אם ניקח בחשבון שבהכנת טחינה מוסיפים בדרך כלל גם שום, לימון ופטרוזיליה הרי מתקבל שילוב בריאותי מדהים!


טחינה - יתרונות בריאותיים

כיצד טחינה עשויה לתרום לבריאותך

• מסייעת בהורדת כולסטרול רע

• תורמת לשמירה על בריאות הלב

• עשירה בסידן – מחזקת עצמות

• מסייעת באיזון רמות סוכר בדם

• טובה לשיפור תהליכי עיכול

• מכילה כמויות גבוהות של ברזל

• טובה לטיפול באנמיה

• מגבירה אנרגיה

• טובה לתהליכי הרזיה

• עשירה בחלבונים


רגישות לשומשום

בישראל התרבו מקרי האלרגיות אצל תינוקות בשל שילוב מוצרי שומשום בתמ"ל עוד לפני גיל שנה.

עקב ריבוי מקרי האלרגיה בקרב תינוקות מתחת לשנה ממליץ משרד הבריאות לתת שומשום ומוצריו רק אחרי גיל שנה.


מגיע לך להרגיש טוב!

לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לבעיות עיכול

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: