בשר עוף, כבד מטוגן - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של בשר עוף, כבד מטוגן
כבד עוף נחשב למאכל המיועד לאלו הסובלים מאנמיה וחוסר בויטמין B12. אולם בשר זה מכיל גם כמויות גבוהות מאוד של כולסטרול ושל שומן רווי וחלבונים. בנוסף טיגון הכבד מוסיף לו חומרים מזיקים נוספים. במאזן הכללי ההמלצה היא להשתדל לצרוך כמויות נמוכות של כבד כמה שאפשר.
בשר עוף, כבד מטוגן - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
2% | סה"כ קלוריות | 172 | |||
34% | קלוריות מפחמימות | 3.9 | |||
64% | קלוריות משומן | 58.0 | |||
קלוריות מחלבונים | 110 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
1.1 גרם | 25.8 גרם | ||||
0.0 גרם | 261 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 1076 מ"ג | |||
0.0 גרם | 1206 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 0.0 מ"ג | 2243 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 0.0 מ"ג | 1976 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 0.0 מ"ג | 641 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 404 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 0.0 מ"ג | 1223 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | 0.0 מ"ג | 969 מ"ג | |||
1481 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 1622 מ"ג | ||||
6.4 גרם | 752 מ"ג | ||||
2.0 גרם | 1473 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 1.4 גרם | 2363 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 1.3 גרם | Glutamic acid | 3105 מ"ג | ||
| 1260 מ"ג | ||||
סטרול | 1077 מ"ג | ||||
כולסטרול | 564 מ"ג | 1090 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
14380 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 4293 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 4293 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 11.0 מק"ג | 10.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 31.0 מק"ג | 12.9 מ"ג | |||
לייקופן | 25.0 מק"ג | 27.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 79.0 מק"ג | 442 מ"ג | |||
2.7 מ"ג | 315 מ"ג | ||||
~ | 92.0 מ"ג | ||||
0.8 מ"ג | 4.0 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 0.5 מ"ג | ||||
2.3 מ"ג | 0.4 מ"ג | ||||
13.9 מ"ג | 88.2 מק"ג | ||||
0.8 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
21.1 מק"ג | |||||
8.3 מ"ג | שונות | ||||
0.0 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
65.2 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 1.5 גרם | ||||
0.0 מ"ג |