בשר הודו, חזה מעושן | פסטרמה - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של בשר הודו, חזה מעושן | פסטרמה
יחסית לשאר סוגי הבשר הפסטרמה מכילה כמויות נמוכות יותר של שומן רווי וכן של חלבונים ונתרן. יחד עם זאת היא מכילה חומרי שימור וחומרים מלאכותיים אחרים המוספים לה בתהליך העיבוד. בגישה הנטורופתית צריכת בשר חייבת להיות במידה מועטה ובתדירות לא גבוהה. זאת מאחר ומחקרים לא מעט מצאו קשר הדוק בין בשר ובין מחלות שונות כגון: מחלות לב, סוכרת סוג 2, השמנת יתר ועוד.


בשר הודו, חזה מעושן | פסטרמה - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי   אנרגיה
11%
סה"כ קלוריות
123
32%
קלוריות מפחמימות
14.3
57%
קלוריות משומן
39.1
   
קלוריות מחלבונים
69.6

 

 

   
פחמימות חלבון וחומצות אמינו
3.7 גרם 16.3 גרם
0.1 גרם 203 מ"ג
עמילן
0.0 גרם 798 מ"ג
3.3 גרם 918 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
0.0 מ"ג 1421 מ"ג
גלוקוז - Glucose
0.0 מ"ג 1662 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
0.0 מ"ג 512 מ"ג
לקטוז - Lactose
0.0 מ"ג
Cystine
206 מ"ג
מלטוז - Maltose
0.0 מ"ג 715 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
0.0 מ"ג 694 מ"ג
    952 מ"ג
שומן וחומצות שומן 1290 מ"ג
4.3 גרם 549 מ"ג
1.2 גרם 1166 מ"ג
חד בלתי רווי
1.5 גרם 1761 מ"ג
רב בלתי רווי
1.1 גרם
Glutamic acid
2920 מ"ג

 

 

1103 מ"ג
סטרול   850 מ"ג
כולסטרול
68.0 מ"ג 806 מ"ג
פיטוסטרול
~
Hydroxyproline
~
Campesterol
~    
Stigmasterol
~    
Beta-sitosterol
~    
ויטמינים    
16.0 יחב"ל    
רטינול - Retinol
4.0 מק"ג    
Retinol Activity Equivalent
4.0 מק"ג מינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג 11.0 מ"ג
בטא-קרוטן
2.0 מק"ג 4.2 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג 14.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
0.0 מק"ג 200 מ"ג
16.1 מ"ג 345 מ"ג
~ 981 מ"ג
0.2 מ"ג 2.2 מ"ג
0.1 מ"ג 0.1 מ"ג
0.3 מ"ג 0.0 מ"ג
3.5 מ"ג 16.1 מק"ג
0.3 מ"ג    
0.0 מק"ג    
0.2 מק"ג    
0.6 מ"ג שונות
0.0 מק"ג 0.0 גרם
    71.7 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים 4.0 גרם
  0.0 מ"ג