בשר עגל צלוי - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של בשר עגל צלוי
כמו שאר סוגי הבשר גם בשר העגל מכיל כמויות גבוהות של שומן רווי, חלבון, נתרן וכולסטרול. רכיבים אלו קשורים למגוון מצבי בריאות כגון: השמנת יתר, מחלות לב, סוכרת סוג 2 ועוד. ההמלצה היא לצרוך את בשר העגל במתינות וכמה שפחות. כמו כן מכיל בשר העגל כמות גבוהה של ויטמיני B העשויים לסייע באיזון מערכת העצבים.
בשר עגל צלוי - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
0% | סה"כ קלוריות | 217 | |||
51% | קלוריות מפחמימות | 0.0 | |||
49% | קלוריות משומן | 111 | |||
קלוריות מחלבונים | 106 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
0.0 גרם | 24.8 גרם | ||||
0.0 גרם | 251 מ"ג | ||||
עמילן | 0.0 גרם | 1083 מ"ג | |||
0.0 גרם | 1221 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 0.0 מ"ג | 1974 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 0.0 מ"ג | 2044 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 0.0 מ"ג | 579 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 280 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 0.0 מ"ג | 1001 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | 0.0 מ"ג | 791 מ"ג | |||
1371 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 1459 מ"ג | ||||
12.3 גרם | 900 מ"ג | ||||
5.3 גרם | 1475 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 4.8 גרם | 2139 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.8 גרם | Glutamic acid | 3923 מ"ג | ||
| 1275 מ"ג | ||||
סטרול | 1035 מ"ג | ||||
כולסטרול | 103 מ"ג | 930 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
0.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 19.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 0.9 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 25.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | 212 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 325 מ"ג | ||||
~ | 93.0 מ"ג | ||||
0.4 מ"ג | 3.0 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
8.9 מ"ג | 11.0 מק"ג | ||||
0.3 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
1.2 מק"ג | |||||
1.2 מ"ג | שונות | ||||
5.5 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
60.7 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 1.4 גרם | ||||
0.0 מ"ג |