בשר, נקניקיות - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של בשר, נקניקיות
נקניקיות עשירות בשומן אשר בחלקו הגדול הוא שומן רווי, כמו כן מכילות נקניקיות כמות גבוה מאוד של נתרן וזרחן. צריכה מגוברת של בשר בכלל מקושרת עם מספר מצבי בריאות וההמלצה היא לצמצם את צריכת בשר הנקניקיות ככל האפשר. לעומת זאת מכיל בשר כמות גבוהה של ויטמיני B החשובים לאיזון מערכת העצבים.
בשר, נקניקיות - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
30% | סה"כ קלוריות | 247 | |||
53% | קלוריות מפחמימות | 72.5 | |||
17% | קלוריות משומן | 132 | |||
קלוריות מחלבונים | 42.6 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
18.4 גרם | 10.6 גרם | ||||
~ | 98.0 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 360 מ"ג | |||
~ | 453 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | 769 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 641 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 199 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 147 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 417 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 282 מ"ג | |||
483 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 666 מ"ג | ||||
14.8 גרם | 295 מ"ג | ||||
5.2 גרם | 598 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 7.0 גרם | 872 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 1.7 גרם | Glutamic acid | 2385 מ"ג | ||
| 646 מ"ג | ||||
סטרול | 765 מ"ג | ||||
כולסטרול | 45.0 מ"ג | 481 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
0.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | ~ | 24.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | ~ | 2.4 מ"ג | |||
לייקופן | ~ | 13.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | ~ | 99.0 מ"ג | |||
0.1 מ"ג | 146 מ"ג | ||||
~ | 684 מ"ג | ||||
~ | 2.0 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
3.7 מ"ג | 26.5 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | |||||
19.0 מק"ג | |||||
0.5 מק"ג | |||||
0.5 מ"ג | שונות | ||||
~ | 0.0 גרם | ||||
54.0 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 2.2 גרם | ||||
0.0 מ"ג |