בצל יבש טרי - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של בצל יבש טרי
הבצל הינו ירק מופלא. הוא עשיר בויטמיני B, באשלגן, סידן ומגנזיום. צבעו הלבן מעיד על כך שהוא מכיל פיטוכימיקל בשם קוורציטין. הקוורציטין פועל כאנטי היסטמין טבעי, כלומר, נוגד אלרגיה, ולכן לבצל יכולות לאזן ולחזק את מערכת החיסון. הבצל מומלץ במצבים של שיעול וליחה, אסטמה, אורטיקריה, קדחת השחת, סינוסיטיס ועוד.


בצל יבש טרי - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי   אנרגיה
92%
סה"כ קלוריות
42.0
2%
קלוריות מפחמימות
38.8
6%
קלוריות משומן
0.7
   
קלוריות מחלבונים
2.6

 

 

   
פחמימות חלבון וחומצות אמינו
10.1 גרם 0.9 גרם
1.4 גרם 17.0 מ"ג
עמילן
0.0 גרם 28.0 מ"ג
4.3 גרם 41.0 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
1160 מ"ג 41.0 מ"ג
גלוקוז - Glucose
1950 מ"ג 55.0 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
1160 מ"ג 10.0 מ"ג
לקטוז - Lactose
0.0 מ"ג
Cystine
21.0 מ"ג
מלטוז - Maltose
0.0 מ"ג 30.0 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
0.0 מ"ג 29.0 מ"ג
    27.0 מ"ג
שומן וחומצות שומן 156 מ"ג
0.1 גרם 19.0 מ"ג
0.0 גרם 32.0 מ"ג
חד בלתי רווי
0.0 גרם 63.0 מ"ג
רב בלתי רווי
0.1 גרם
Glutamic acid
187 מ"ג

 

 

48.0 מ"ג
סטרול   36.0 מ"ג
כולסטרול
0.0 מ"ג 34.0 מ"ג
פיטוסטרול
15.0 מ"ג
Hydroxyproline
~
Campesterol
~    
Stigmasterol
~    
Beta-sitosterol
~    
ויטמינים    
2.0 יחב"ל    
רטינול - Retinol
0.0 מק"ג    
Retinol Activity Equivalent
0.0 מק"ג מינרלים
אלפא-קרוטן
25.0 מק"ג 22.0 מ"ג
בטא-קרוטן
1.0 מק"ג 0.2 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג 10.0 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
5.0 מק"ג 27.0 מ"ג
6.4 מ"ג 144 מ"ג
~ 3.0 מ"ג
0.0 מ"ג 0.2 מ"ג
0.0 מ"ג 0.0 מ"ג
0.0 מ"ג 0.1 מ"ג
0.1 מ"ג 0.5 מק"ג
0.1 מ"ג    
0.0 מק"ג    
0.0 מק"ג    
0.1 מ"ג שונות
0.4 מק"ג 0.0 גרם
    88.5 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים 0.4 גרם
  0.0 מ"ג