במיה מבושלת - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של במיה מבושלת
הבמיה הינה ירק עשיר במיוחד בויטמינים, מינרלים וחלבון. היא דלת קלוריות ולכן מתאימה לשמירה על משקל תקין. הבמיה עשירה בבטא קרוטן, חומצה פולית, סידן ואשלגן. יש אנשים הסולדים מבמיה בגלל הריר המופרש ממנה, אך זה המרכיב המדהים בבמיה. הריר של הבמיה הינו סיב תזונתי בשם מוצילג המסכך את כל מערכת העיכול ומרפא את ריריות מערכת העיכול ולכן מומלץ במצבים של גסטריטיס, אזופגיטיס, אולקוס, קרוהן וקוליטיס.
במיה מבושלת - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
~ | סה"כ קלוריות | 22.0 | |||
~ | קלוריות מפחמימות | 15.7 | |||
~ | קלוריות משומן | 1.8 | |||
קלוריות מחלבונים | 4.6 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
4.9 גרם | 1.9 גרם | ||||
2.5 גרם | 16.0 מ"ג | ||||
עמילן | 0.0 גרם | 61.0 מ"ג | |||
2.4 גרם | 65.0 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | ~ | 98.0 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 75.0 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 20.0 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 18.0 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 61.0 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 81.0 מ"ג | |||
85.0 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 78.0 מ"ג | ||||
0.2 גרם | 29.0 מ"ג | ||||
0.0 גרם | 68.0 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | 135 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.0 גרם | Glutamic acid | 253 מ"ג | ||
| 41.0 מ"ג | ||||
סטרול | 42.0 מ"ג | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | 41.0 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
283 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 14.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 77.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 170 מק"ג | 0.3 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 36.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | 32.0 מ"ג | |||
16.3 מ"ג | 135 מ"ג | ||||
~ | 6.0 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 0.4 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.3 מ"ג | ||||
0.9 מ"ג | 0.4 מק"ג | ||||
0.2 מ"ג | |||||
46.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.2 מ"ג | שונות | ||||
40.0 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
92.6 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.0 גרם | ||||
0.0 מ"ג |