ביצה, חלבון טרי - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של ביצה, חלבון טרי
חלבון הביצה, החלק ה"לבן" של הביצה, מכיל בעיקר חלבון. חלבון הוא אב מזון חשוב ביותר, אך בצריכה עודפת הוא בעייתי במצבי בריאות כגון: גאוט, כבד שומני, ניקוי רעלים, חיזוק מערכת חיסון, דלקת פרקים, אי ספיקת כליות כרונית ועוד.
ביצה, חלבון טרי - ערכים תזונתיים לפי חלבון ביצה גדולה אחת - 33 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
6% | סה"כ קלוריות | 17.2 | |||
3% | קלוריות מפחמימות | 1.0 | |||
91% | קלוריות משומן | 0.5 | |||
קלוריות מחלבונים | 15.7 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
0.2 גרם | 3.6 גרם | ||||
0.0 גרם | 41.2 מ"ג | ||||
עמילן | 0.0 גרם | 148 מ"ג | |||
0.2 גרם | 218 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 23.1 מ"ג | 335 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 112 מ"ג | 266 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 132 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 94.7 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 226 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 151 מ"ג | |||
267 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 214 מ"ג | ||||
0.1 גרם | 95.7 מ"ג | ||||
0.0 גרם | 232 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | 403 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.0 גרם | Glutamic acid | 512 מ"ג | ||
| 136 מ"ג | ||||
סטרול | 144 מ"ג | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | 263 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
0.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 2.3 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 0.0 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 3.6 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | 4.9 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 53.8 מ"ג | ||||
0.0 יחב"ל | 54.8 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 6.6 מק"ג | ||||
0.0 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.1 מ"ג | שונות | ||||
0.0 מק"ג | 0.0 מ"ג | ||||
28.9 מ"ג | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.2 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג |