אפרסק טרי - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של אפרסק טרי
האפרסק עשיר בפיטוסטרולים, אשלגן וויטמין A. האשלגן . הפיטוסטרולים הם חומרים דמויי כולסטרול שמקורם מהצומח ופועלים להוריד את רמת הכולסטרול בדם. האפרסק מומלץ למגוון מצבי בריאות כגון: אבני מרה, כולסטרול גבוה, אנגינה פקטוריס, מחלת לב כלילית, אקנה, עודף רעלים ועוד.
אפרסק טרי - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
87% | סה"כ קלוריות | 39.0 | |||
5% | קלוריות מפחמימות | 33.9 | |||
8% | קלוריות משומן | 2.1 | |||
קלוריות מחלבונים | 3.1 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
9.5 גרם | 0.9 גרם | ||||
1.5 גרם | 10.0 מ"ג | ||||
עמילן | 0.0 גרם | 16.0 מ"ג | |||
8.4 גרם | 17.0 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 4760 מ"ג | 27.0 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 1950 מ"ג | 30.0 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 1530 מ"ג | 10.0 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 12.0 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 80.0 מ"ג | 19.0 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | 60.0 מ"ג | 14.0 מ"ג | |||
22.0 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 18.0 מ"ג | ||||
0.3 גרם | 13.0 מ"ג | ||||
0.0 גרם | 28.0 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.1 גרם | 418 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | 56.0 מ"ג | ||
| 21.0 מ"ג | ||||
סטרול | 18.0 מ"ג | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | 32.0 מ"ג | |||
פיטוסטרול | 10.0 מ"ג | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
326 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 16.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 6.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 162 מק"ג | 0.3 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 9.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 91.0 מק"ג | 20.0 מ"ג | |||
6.6 מ"ג | 190 מ"ג | ||||
~ | 0.0 מ"ג | ||||
0.7 מ"ג | 0.2 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.8 מ"ג | 0.1 מק"ג | ||||
0.0 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.2 מ"ג | שונות | ||||
2.6 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
88.9 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.4 גרם | ||||
0.0 מ"ג |