אספרגוס מבושל - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של אספרגוס מבושל
אספרגוס עשיר בחלבון צמחי, מכיל סיבים תזונתיים, פיטוסטרולים, בטא קרוטן, סידן ופיטוכימיקלים. אספרגוס מומלץ למצבי בריאות כגון: כולסטרול גבוה, אנגינה פקטוריס, עצירות, עודף משקל, דלקות דרכי שתן, קנדידה, לחץ דם גבוה, כבד שומני ועוד.
אספרגוס מבושל - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
65% | סה"כ קלוריות | 22.0 | |||
8% | קלוריות מפחמימות | 14.3 | |||
27% | קלוריות משומן | 1.8 | |||
קלוריות מחלבונים | 5.9 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
4.1 גרם | 2.4 גרם | ||||
2.0 גרם | 25.0 מ"ג | ||||
עמילן | 0.0 גרם | 72.0 מ"ג | |||
1.3 גרם | 95.0 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 80.0 מ"ג | 114 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 420 מ"ג | 124 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 790 מ"ג | 25.0 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 31.0 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 0.0 מ"ג | 61.0 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | 0.0 מ"ג | 41.0 מ"ג | |||
100 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 122 מ"ג | ||||
0.2 גרם | 40.0 מ"ג | ||||
0.1 גרם | 123 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.0 גרם | 302 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | 427 מ"ג | ||
| 84.0 מ"ג | ||||
סטרול | 139 מ"ג | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | 99.0 מ"ג | |||
פיטוסטרול | 24.0 מ"ג | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
1006 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 50.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 23.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 604 מק"ג | 0.9 מ"ג | |||
לייקופן | 30.0 מק"ג | 14.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 771 מק"ג | 54.0 מ"ג | |||
7.7 מ"ג | 224 מ"ג | ||||
~ | 14.0 מ"ג | ||||
1.5 מ"ג | 0.6 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.2 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.2 מ"ג | ||||
1.1 מ"ג | 6.1 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.2 מ"ג | שונות | ||||
50.6 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
92.6 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.6 גרם | ||||
~ |