אטריות מבושלות מקמח חיטה מלא - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של אטריות מבושלות מקמח חיטה מלא
אטריות מקמח מלא מכילות סיבים תזונתיים, מגנזיום , סלניום ואשלגן. החיטה הוא דגן שנחשב אלרגני בגלל תכולת הגלוטן שבו (חלבון החיטה) וזו הסיבה שחיטה אינה מומלצת במצבי בריאות כגון: אסטמה, סינוסיטיס כרוני, נזלת אלרגית, קדחת השחת, אורטיקריה, אטופיק דרמטיטיס, סבוראה ועוד.
אטריות מבושלות מקמח חיטה מלא - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
81% | סה"כ קלוריות | 124 | |||
4% | קלוריות מפחמימות | 100 | |||
15% | קלוריות משומן | 4.5 | |||
קלוריות מחלבונים | 19.1 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
26.5 גרם | 5.3 גרם | ||||
2.8 גרם | 69.0 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 143 מ"ג | |||
0.8 גרם | 207 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 100 מ"ג | 364 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | ~ | 118 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | ~ | 86.0 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 111 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 300 מ"ג | 265 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 139 מ"ג | |||
231 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 188 מ"ג | ||||
0.5 גרם | 125 מ"ג | ||||
0.1 גרם | 166 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.1 גרם | 240 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.2 גרם | Glutamic acid | 1847 מ"ג | ||
| 193 מ"ג | ||||
סטרול | 568 מ"ג | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | 260 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
3.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 15.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 2.0 מק"ג | 1.1 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 30.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 81.0 מק"ג | 89.0 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 44.0 מ"ג | ||||
~ | 3.0 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 0.8 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.2 מ"ג | ||||
0.0 מ"ג | 1.4 מ"ג | ||||
0.7 מ"ג | 25.9 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.4 מ"ג | שונות | ||||
0.7 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
67.1 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.4 גרם | ||||
0.0 מ"ג |