אורז בר, מבושל - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של אורז בר, מבושל
אורז בר מבושל מכיל בעיקר פחמימות מורכבות. אורז זה עשיר באשלגן, מגנזיום וויטמין B3 שחשוב לתפקוד תקין של מערכת העצבים. אורז בר מומלץ במצבי בריאות כגון: עצירות, דיכאון, חרדה, פיברומאלגיה, תסמונת העייפות הכרונית, כאבי ראש ועוד.
אורז בר, מבושל - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
83% | סה"כ קלוריות | 101 | |||
3% | קלוריות מפחמימות | 84.0 | |||
14% | קלוריות משומן | 2.8 | |||
קלוריות מחלבונים | 14.2 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
21.3 גרם | 4.0 גרם | ||||
1.8 גרם | 49.0 מ"ג | ||||
עמילן | ~ | 127 מ"ג | |||
0.7 גרם | 167 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 330 מ"ג | 276 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 200 מ"ג | 170 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 200 מ"ג | 119 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | ~ | Cystine | 47.0 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | ~ | 195 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | ~ | 169 מ"ג | |||
232 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 308 מ"ג | ||||
0.3 גרם | 104 מ"ג | ||||
0.0 גרם | 223 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 0.1 גרם | 384 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 0.2 גרם | Glutamic acid | 695 מ"ג | ||
| 182 מ"ג | ||||
סטרול | 140 מ"ג | ||||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | 211 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
3.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 3.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 2.0 מק"ג | 0.6 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 32.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 64.0 מק"ג | 82.0 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 101 מ"ג | ||||
~ | 3.0 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 1.3 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.3 מ"ג | ||||
1.3 מ"ג | 0.8 מק"ג | ||||
0.1 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.2 מ"ג | שונות | ||||
0.5 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
73.9 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.4 גרם | ||||
0.0 מ"ג |