מאת:
שיתוף המאמר
ניווט מהיר
יתרונות בריאותיים של חיטה נבוטה, נבט חיטה
נבט חיטה הוא הגרעין של החיטה המכיל את רוב הויטמינים והמינרלים בחיטה. כשהופכים חיטה ממלאה ללבנה מרחיקים, בין השאר, את נבט החיטה. הסיבה המרכזית שהחלו להפריד את נבט החיטה מהחיטה הייתה אורך חיי מדף. נבט החיטה נוטה להתקלקל מהר ודורש תנאי אחסון מיוחדים. נבט החיטה מכיל כמות מרוכזת של ויטמין E. כמו כן הוא מכיל מינרלים כגון סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן, אבץ, מנגן וסלניום. בגלל התכולה הגבוהה של ויטמין E, נבט החיטה מומלץ מאוד לשמירות על בריאות העור ולכן מומלץ במצבים של אקנה, פסוריאזיס, אקזמה ועוד.
חיטה נבוטה, נבט חיטה – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 80.8% | סה"כ קלוריות | 198 | ||
שומן | 5.4% | קלוריות מפחמימות | 160 | ||
חלבון | 13.6% | קלוריות משומן | 10.6 | ||
קלוריות מחלבונים | 26.9 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 42.5 גרם | סה"כ חלבון | 7.5 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 1.1 גרם | Tryptophan | 115 מ"ג | ||
עמילן | ~ | Threonine | 254 מ"ג | ||
סוכר | ~ | Isoleucine | 287 מ"ג | ||
סוכרוז – Sucrose | ~ | Leucine | 507 מ"ג | ||
גלוקוז – Glucose | ~ | Lysine | 245 מ"ג | ||
פרוקטוז – Fructose | ~ | Methionine | 116 מ"ג | ||
לקטוז – Lactose | ~ | Cystine | 134 מ"ג | ||
מלטוז – Maltose | ~ | Phenylalanine | 350 מ"ג | ||
גאלאקטוז – Galactose | ~ | Tyrosine | 275 מ"ג | ||
Valine | 361 מ"ג | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | 425 מ"ג | |||
סה"כ שומן | 1.3 גרם | Histidine | 196 מ"ג | ||
שומן רווי | 0.2 גרם | Alanine | 295 מ"ג | ||
חד בלתי רווי | 0.2 גרם | Aspartic acid | 453 מ"ג | ||
רב בלתי רווי | 0.6 גרם | Glutamic acid | 1871 מ"ג | ||
אומגה 3 | 26.0 מ"ג | Glycine | 306 מ"ג | ||
אומגה 6 | 531 מ"ג | Proline | 674 מ"ג | ||
Serine | 341 מ"ג | ||||
סטרול | Hydroxyproline | ~ | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
פיטוסטרול | 0.0 מ"ג | ||||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
ויטמין A | 0.0 יחב"ל | ||||
רטינול – Retinol | ~ | ||||
Retinol Activity Equivalent | ~ | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | ~ | סידן | 28.0 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | ~ | ברזל | 2.1 מ"ג | ||
לייקופן | ~ | מגנזיום | 82.0 מ"ג | ||
Lutein+Zeaxanthin | ~ | זרחן | 200 מ"ג | ||
ויטמין C | 2.6 מ"ג | אשלגן | 169 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | נתרן | 16.0 מ"ג | ||
ויטמין E | ~ | אבץ | 1.7 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.2 מ"ג | נחושת | 0.3 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.2 מ"ג | מנגן | 1.9 מ"ג | ||
ויטמין B3 | 3.1 מ"ג | סלניום | 42.5 מק"ג | ||
ויטמין B6 | 0.3 מ"ג | פלואוריד | ~ | ||
חומצה פולית | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 0.9 מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | ~ | אלכוהול | 0.0 גרם | ||
מים | 47.8 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 1.0 גרם | |||
קפאין | 0.0 גרם |
אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת
מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.
התחילו בתהליך ההחלמה
השאירו הודעה ונחזור אליכם