חרוב – 10 יתרונות בריאותיים

ניווט מהיר

חרוב הוא פרי ארץ ישראלי נפוץ ותרומתו הבריאותית מוכרת כבר מאות שנים.

הוא נחשב כצמח מרפא מרכזי לבעיות עיכול עליונות כגון דלקות קיבה, אולקוס, צרבות ועוד.

לחרוב יכולת אנטי דלקתית חזקה והוא בעל יכולת אלחוש ואיחוי רקמות פגועות.

ברפואת צמחים מכינים ממנו סירופ מרוכז אשר משתלב בהמשך בפורמולות שונות.

הזרעים ל החרב בעלי משקל זהה ובעת העתיקה נהגו להשתמש בהם כמידת משקל והם

מהווים את הבסיס המודרני לקרט – משקל הנהוג באבני חן.


חרוב יתרונות בריאותיים

כיצד חרוב עשוי לתרום לבריאותך

• מסייע לטיפול בצרבות

• מכיל רכיבים אנטי דלקתיים

• בעל יכולת אילחוש ואיחוי רקמות

• מסייע לשיפור מצב רוח

• טוב להגברת אנרגיה

• תורם לתפקודים קוגנטיביים

• מסייע בהפחתת חומציות בקיבה

• מסייע לשיכוך כאבים

• מסייע בהרגעת שיעול

• משפר פעולות עיכול


אסף הרופא

החרוב מוכר כצמח מרפא כבר מאות שנים. עוד במאה העשירית ציין אסף הרופא את יכולתו של החרוב בשיפור פעולות מעיים.

כמו אסף הרופא, ישנם עדויות כי החרוב היה בשימוש נרחב ברפואה עממית מאז ועד היום.


מגיע לך להרגיש טוב!

לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לבעיות עיכול

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: