קישוא - יתרונות ותרומה לטיפול בגסטריטיס
הקישוא שייך למשפחת הדלועים וישנם זנים רבים של קישואים. המוכר ביותר אצלנו הוא הירוק. לקישוא פריחה ססגונית והוא קל לגידול בכל גינה ואף בעציצים.
קישוא הוא ירק קל מאוד לעיכול והוא עשיר ברכיבים אנטי דלקתיים מה שהופך אותו לירק אידאלי במיוחד לטיפול בבעיות עיכול כגון גסטריטיס -דלקת ברירית הקיבה.
בנוסף לתרומתו לשיקום מערכת העיכול קישוא מוכר ביכולתו המועילה למצבי בריאות נוספים כגון:
• איזון מערכת החיסון
• תמיכה בפעולות עיכול
• סיוע לטיפול בעצירות
• סיוע לטיפול בריפלוקס
• האטת תהליכי הזדקנות
קישוא ודלקת בקיבה
גסטריטיס מאופיינת בהתפתחות של דלקת ברירית דופן הקיבה. דלקת זו מופיעה לרוב על רקע שגשוג חיידק הליקובקטר פילורי ואורח חיים לקוי - במיוחד תזונה לא מאוזנת.
במסגרת הטיפול בגסטריטיס המטרה היא לסייע באיזון רמת החומציות בקיבה על מנת להפחית ככל האפשר את הגירוי על רירית הקיבה. כמו כן יש צורך בהאצת תהליכים אנטי דלקתיים על מנת לסייע בזירוז החלמת ריריות הקיבה המודלקות.
קישוא הוא כאמור ירק רך וקל מאוד לעיכול לאחר בישול או אפייה. מאחר והוא עשיר ברכיבים נוגדי דלקת הוא מהווה מזון אידאלי לטיפול טבעי בגסטריטיס.
כדאי לדעת: הקישוא מכיל חומרים הקרויים מוצילגים. רכיבים אלו מופרשים בעת חיתוך ובישול והם חומרים חשובים לשיקום ריריות הקיבה.
יתרונות בריאותיים נוספים של הקישוא
• מסייע בטיפול בדלקות בקיבה
• תורם להאטת תהליכי הזדקנות
• מסייע למראה עור בריא
• מסייע בהורדת כולסטרול
• תורם לטיפול בערמונית מוגדלת
• מסייע בהפחתת לחץ דם גבוה
• תורם לבריאות מערכת הראייה
• מכיל רכיבים אנטי דלקתיים
• שומר על בריאות הלב
• עשיר בוויטמינים ומינרלים
פרחי הקישוא
ישנם מספר זנים של קישואים שאת הפרחים שלהם ניתן לאכול גם כן. פרחי הקישוא מרהיבים בצבעיהם וכאמור ניתן לגדלם בגינה בקלות רבה.