כיצד ניתן למנוע הופעת סוכרת סוג 2

 

שאלה
אני בת 46. בריאה וללא בעיות מיוחדות, אמא ל-4 ילדים. בבדיקות שעשיתי אובחנתי לפני כשלושה חודשים עם רמת אינסולין קצת גבוה - 13. הרופא שמטפל בי טוען שאני לא סוכרתית, אך אני בסיכון לסוכרת מסוג 2. הוא המליץ לי להתחיל לטפל כדי להמנע מלחלות. אני מבינה שהעניין כרוך בנטילת תרופות ומואד אשמח אם תוכלי להסביר האם יש דרך טבעית שאפשר לנסות למנוע הופעת סוכרת סוג 2 ובכך גם להמנע מנטילת תרופות?



תשובה

רמת אינסולין גבוהה יכולה להעיד על התחלה של תנגודת לאינסולין, שהיא הסיבה להופעת סוכרת סוג 2. האינסולין לא מצליח להכניס את הסוכר לתא בצורה יעילה כי האינסולין לא מצליח "לפתוח" את התא. מצטברת רמה גבוהה של סוכר בדם וכתוצאה מכך הלבלב מקבל אות להפריש עוד אינסולין. התוצאה – רמות אינסולין גבוהות בדם. רמת אינסולין מומלצת היא בסביבות 5. רמות האינסולין שלך, מעל 10, נחשבות רמות אינסולין גבוהות, וזה מעיד על כך שיש מצב טרום סוכרתי, שאת נמצאת במצב בו הרגישות של התאים לאינסולין פוחתת. המטרה היא להעלות את רגישות התאים לאינסולין, כך שהאינסולין יתפקד בצורה אופטימלית, יכניס את הסוכר לתאים, ורמות הסוכר ישארו מאוזנות.



בטיפול נטורופתי ניתן לעלות את הרגישות לאינסולין ולמנוע התפתחות של סוכרת סוג 2

את בהחלט יכולה למנוע במצבך את הופעת הסוכרת וכן לפתור את הבעיה של התנגודת לאינסולין. על מנת לשפר את הרגישות של התאים לאינסולין יש להתאים לך תפריט תזונתי ופעילות גופנית. המטרה היא שדמך לא יהיה מוצף בסוכר, שתנודות הסוכר בדם לא יהיו חריפות, וכך הרגישות של התאים לאינסולין תחזור. לשם כך את צריכה לשמור על תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך עתירת סיבים, שמעלה בצורה מתונה את רמות הסוכר בדם. אינדקס גליקמי הוא המדד שקובע את מהירות עליית הסוכר לאחר אכילת מזון עשיר בסוכר או פחמימה. ישנם מזונות פחממתיים, כגון קטניות, שמעלים את רמת הסוכר בדם אך בצורה מתונה - האינדקס הגליקמי שלהם נמוך - ולכן הם מאוד מתאימים למצבך. בנוסף, מזון עשיר בסיבים תזונתיים מעכב את עיכול הסוכר ואף מונע ספיגה של סוכר ממערכת העיכול לדם ועל ידי כך מונע עליה חדה של סוכר בדם. כמו כן פעילות גופנית קבועה גם כן חשובה שכן היא משפרת את הרגישות של התאים לאינסולין.


לסיכום, מומלץ לטפל במצבך הטרום סוכרתי על מנת למנוע התפתחות סוכרת 2 על ידי

תזונה: בעלת אינדקס גליקמי נמוך, עשירה בסיבים תזונתיים
פעילות גופנית: לאיזון רמות סוכר והעלאת הרגישות של התאים לאינסולין