הקשר בין בולימיה ונפיחות בבטן

 

שאלה
אני בחורה בת 23, במשקל סביר (BMI 18.5). מאז שאני בת 15 יש לי הפרעות אכילה. בעבר לא הייתי אוכלת לתקופות ארוכות, והגעתי למשקל נמוך מאוד, אבל בשנים האחרונות אני אוכלת ומקיאה. לאחר כמה שנים של טיפולים אני מרגישה שהפרעת האכילה שלי יחסית בשליטה ואני מקיאה רק כמה פעמים בשבוע ומשתדלת לאכול בריא. הבעיה היא שאני כבר הרבה זמן סובלת מנפיחות בבטן. האם יש קשר להפרעות האכילה? איך אפשר לטפל בזה?

 

תשובה

הפרעות אכילה היא אחת הבעיות הנפשיות השכיחות ביותר, בעיקר בקרב בני נוער. הבולמיה היא אחת מצורות ההפרעות אכילה והיא מתבטאת בהקאה לאחר אכילה. לרוב הסובלים מבולימיה אוכלים כמויות גדולות של אוכל ואז מקיאים אותו. הקאה יומיות גורמת לבעיות רבות - חומציות יתר בוושט וכתוצאה מכך כיבים ופצעים בוושט, תחושות של בחילה וצרבות, איבוד של מינרלים חשובים כגון אשלגן ונתרן ובעקבות כך אי סדירויות בקצב הלב ועוד. בנוסף, הפרעות במערכת העיכול כגון נפיחות, גזים, כאבי בטן ועוד נפוצות אצל בולמים. על מנת לפתור את הבעיה מהשורש יש לעבוד בשני מישורים - להפסיק את הרגלי ההקאה ולחזק את מערכת העיכול בצורה משמעותית.


הטיפול הנטורופתי מאוד יעיל לשקם ולחזק את מערכת העיכול

בשילוב עם טיפולים המתמחים בהפרעות אכילה ניתן להביא את מערכת העיכול לאיזון. על מנת לטפל בנפיחות יש ראשית לטפל בבולימיה שהרי זה התוצאה של המצב. בנוסף, יש לערוך תשאול מקיף על מנת להבין האם ישנם גורמים נוספים לחולשתה של מערכת העיכול. במסגרת האבחון הנטורופתי יש אבחנות נוספות שיכולות להוביל לנפיחות בבטן, כגון: היפוכלורידריה (תת חומציות בקיבה), תזונה לקויה, אי סבילות למזון ועוד. שיקום וחיזוק מערכת העיכול נעשה על ידי התאמה של תזונה קלה לעיכול וצמחי מרפא בעלי פעילות משקמת וקרמינטיבית (סופחת גזים). הטיפול הנטורופתי יעיל ביותר בטיפול בנפיחות בבטן, גם אם הנפיחות קשורה להפרעות אכילה.


לסיכום, הטיפול הטבעי בבולימיה ונפיחות בבטן כולל

תזונה: קלה לעיכול, מחזקת מערכת עיכול, מחזקת גופנית,משפרת אנרגיה
צמחי מרפא: משפרי ספיגה, סופחי גזים, משקמי רירית מערכת העיכול
תוספי תזונה: משקמי פלורת מעי, מחזקי מערכת עיכול