המלצות תזונתיות לטיפול טרום סוכרתי

 

שאלה
בבדיקות דם עשיתי עולה שאני במצב טרום סוכרתי. כרגע אני לא לוקחת עדיין תרופות אלא רק מנסה לשמור על תזונה נכונה ודיאטה שתעזור לי לסוכר. קראתי המלצות שצריך להגביל אכילה של כמה סוגי ירקות כמו למשל תפו"א, בטטה, אפנה ירוקה, תירס וכו'. האם הדבר נכון? אני שומעת כל מיני דעות ואשמח לשמוע מה את אומרת מהגישה הנטורופתית לעניין הזה של טיפול טרום סוכרתי.



תשובה

מצב טרום סוכרתי הינו מצב בו רמות הסוכר עולות מעל המומלץ אך עדיין לא גבוהות על מנת לאבחן סוכרת. סוכרת מאבחנת כשרמות הסוכר בצום הם מעל 126. רמות סוכר תקינות הינם בין 70 ל-100 בצום. הטווח בין 100 ל-120 הינו טווח "גבולי" המוגדר טרום סוכרתי. סביר להניח שללא טיפול מתאים הכולל שינוי תזונתי, עם הזמן רמות הסוכר יעלו עד שתתפתח סוכרת סוג 2. במצב הטרום סוכרתי סיכויי הריפוי הם גבוהים מאוד ולכן זה זמן חשוב להתחיל טיפול. המחלה עדיין לא התפרצה והגוף בשלב זה יגיב מהר יותר לטיפול תזונתי. כיום המגמה היא לנסות לנטר את רמות הסוכר לפני שמתפתחת סוכרת פעילה, על מנת לעזור ולטפל ולמנוע התפתחות של סוכרת סוג 2.



טיפול נטורופתי מספק מענה יעיל למצב טרום סוכרתי

הטיפול הנטורופתי במצב טרום סוכרתי כולל קודם כול ובעיקר המלצות תזונתיות אשר מטרתם לאזן את רמות הסוכר בדם. בנוסף, מותאמת תכנית פעילות גופנית המסייעת לחזק את תהליך הריפוי. הגישה התזונתית הנטורופתית שונה מהגישה הקלאסית המקובלת אצל דיאטנים. התרוה התזונתית נטורופתית מתבססת על מחקרים שנעשו על אינדקס גליקמי והשפעתו על רמות הסוכר בדם. הגישה הנטורופתית אינה מגבילה את כמות המזון הפחממתי, אלא את סוג הפחמימה על פי הערך הגליקמי שלה.. כך שתפו"א בכלל לא יופיע בהמלצות הנטורופתיות, אך בטטה, לעומת זאת, יהיה מותר לאכול ללא הגבלה. הערך הגליקמי הוא המדד של רמות הסוכר בדם לאחר אכילה של פחמימה. לכל פחמימה או סוכר ערך גליקמי משלו. לסוכר לבן ערך גליקמי גבוה - לאחר אכילת סוכר לבן רמות הסוכר בדם עולות בצורה חדה. ערך גליקמי למשל של עדשים הוא נמוך. אמנם רמות הסוכר עולות בדם לאחר אכילה של עדשים, אך בצורה מתונה.