מאת:
שיתוף המאמר
ניווט מהיר
אורז לבן תרומה בריאותית
אורז לבן הוא מזון מעובד והוא דל במרכיבים חיוניים.
בתהליך העיבוד של אורז לבן מסירים ממנו את הקליפה.
אורז חום לעומתו מכיל את הקליפה שעשירה בסיסים תזונתיים.
יתרונות של אורז לבן
מסייע לעיכול קל כשיש שלשול
העדר הסיבים באורז מעניק לו יתרון במצבי בריאות מסויימים.
בגלל שהוא קל לעיכול הוא עשויי לסייע כשיש שלשולים.

נטול גלוטן
אורז לבן הוא מזון נטול גלוטן ועשוי להוות חלופה תזונתית.
חסרונות של אורז לבן
פוטנציאל דלקתי
אורז לבן עשוי להגביר תהליכים דלקתיים שונים בגוף – דבר לא רצוי.
תהליכים דלקתיים מהווים עומס ועלולים להוביל למחלות כרוניות שונות.
בעיקר מדובר על מצבים מטבוליים כגון סוכרת, כולסטרול, כבד שומני ועוד.
אינדקס גליקמי גבוה
אורז לבן הוא כאמור מזון מעובד ללא סיבים והוא בעל ערך גליקמי גבוה.
מזונות בעלי אינקס גליקמי גבוה משפיעים על מאזן הסוכר בדם.
עליית סוכר מהירה וייצור מוגבר של אינסולים עלול להוביל לסוכרת סוג 2
בעיות מטבוליות ומחלות כרוניות רבות קשורות בסוכרת סוג 2.
מסיבות אלו חשוב לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם.
העדר סיבים תזונתיים
סיבים תזונתיים ממלאים תפקיד חשוב בתהליכי עיכול שונים.
מזון ללא סיבים משפיע לרוב על תהליכים מטבוליים בגוף.
אלו השפעות שליליות אשר נמצאו קשורות להופעת מחלות שונות.
אורז לבן, מבושל – ערכים תזונתיים מפורטים
ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 90% | סה"כ קלוריות | 130 | ||
שומן | 2% | קלוריות מפחמימות | 117 | ||
חלבון | 8% | קלוריות משומן | 2.3 | ||
קלוריות מחלבונים | 10.3 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 28.2 גרם | סה"כ חלבון | 2.7 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 0.4 גרם | Tryptophan | 31.0 מ"ג | ||
עמילן | ~ | Threonine | 96.0 מ"ג | ||
סוכר | 0.1 גרם | Isoleucine | 116 מ"ג | ||
סוכרוז – Sucrose | ~ | Leucine | 222 מ"ג | ||
גלוקוז – Glucose | ~ | Lysine | 97.0 מ"ג | ||
פרוקטוז – Fructose | ~ | Methionine | 63.0 מ"ג | ||
לקטוז – Lactose | ~ | Cystine | 55.0 מ"ג | ||
מלטוז – Maltose | ~ | Phenylalanine | 144 מ"ג | ||
גאלאקטוז – Galactose | ~ | Tyrosine | 90.0 מ"ג | ||
Valine | 164 מ"ג | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | 224 מ"ג | |||
סה"כ שומן | 0.3 גרם | Histidine | 63.0 מ"ג | ||
שומן רווי | 0.1 גרם | Alanine | 156 מ"ג | ||
חד בלתי רווי | 0.1 גרם | Aspartic acid | 253 מ"ג | ||
רב בלתי רווי | 0.1 גרם | Glutamic acid | 524 מ"ג | ||
Glycine | 122 מ"ג | ||||
סטרול | Proline | 127 מ"ג | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | Serine | 141 מ"ג | ||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
ויטמין A | 0.0 יחב"ל | ||||
רטינול – Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | סידן | 10.0 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | 0.0 מק"ג | ברזל | 1.2 מ"ג | ||
לייקופן | 0.0 מק"ג | מגנזיום | 12.0 מ"ג | ||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | זרחן | 43.0 מ"ג | ||
ויטמין C | 0.0 מ"ג | אשלגן | 35.0 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | נתרן | 1.0 מ"ג | ||
ויטמין E | 0.0 מק"ג | אבץ | 0.5 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.2 מ"ג | נחושת | 0.1 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.0 מ"ג | מנגן | 0.5 מ"ג | ||
ויטמין B3 | 1.5 מ"ג | סלניום | 7.5 מק"ג | ||
ויטמין B6 | 0.1 מ"ג | ||||
חומצה פולית | 55.0 מק"ג | ||||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 0.4 מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | 0.0 מק"ג | אלכוהול | 0.0 גרם | ||
מים | 68.4 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 0.4 גרם | |||
קפאין | 0.0 מ"ג |
אורז חום, מבושל – ערך תזונתי מפורט
ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
פחמימות | 87% | סה"כ קלוריות | 112 | ||
שומן | 6% | קלוריות מפחמימות | 97.2 | ||
חלבון | 7% | קלוריות משומן | 6.9 | ||
קלוריות מחלבונים | 7.9 | ||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
סה"כ פחמימות | 23.5 גרם | סה"כ חלבון | 2.3 גרם | ||
סיבים תזונתיים | 1.8 גרם | Tryptophan | 30.0 מ"ג | ||
עמילן | ~ | Threonine | 85.0 מ"ג | ||
סוכר | ~ | Isoleucine | 98.0 מ"ג | ||
סוכרוז – Sucrose | ~ | Leucine | 191 מ"ג | ||
גלוקוז – Glucose | ~ | Lysine | 88.0 מ"ג | ||
פרוקטוז – Fructose | ~ | Methionine | 52.0 מ"ג | ||
לקטוז – Lactose | ~ | Cystine | 28.0 מ"ג | ||
מלטוז – Maltose | ~ | Phenylalanine | 119 מ"ג | ||
גאלאקטוז – Galactose | ~ | Tyrosine | 87.0 מ"ג | ||
Valine | 136 מ"ג | ||||
שומן וחומצות שומן | Arginine | 175 מ"ג | |||
סה"כ שומן | 0.8 גרם | Histidine | 59.0 מ"ג | ||
שומן רווי | 0.2 גרם | Alanine | 135 מ"ג | ||
חד בלתי רווי | 0.3 גרם | Aspartic acid | 217 מ"ג | ||
רב בלתי רווי | 0.3 גרם | Glutamic acid | 472 מ"ג | ||
Glycine | 114 מ"ג | ||||
סטרול | Proline | 109 מ"ג | |||
כולסטרול | 0.0 מ"ג | Serine | 120 מ"ג | ||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
ויטמין A | 0.0 יחב"ל | ||||
רטינול – Retinol | 0.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 0.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | ~ | סידן | 10.0 מ"ג | ||
בטא-קרוטן | ~ | ברזל | 0.5 מ"ג | ||
לייקופן | ~ | מגנזיום | 44.0 מ"ג | ||
Lutein+Zeaxanthin | ~ | זרחן | 77.0 מ"ג | ||
ויטמין C | 0.0 מ"ג | אשלגן | 79.0 מ"ג | ||
ויטמין D | ~ | נתרן | 1.0 מ"ג | ||
ויטמין E | ~ | אבץ | 0.6 מ"ג | ||
ויטמין B1 | 0.1 מ"ג | נחושת | 0.1 מ"ג | ||
ויטמין B2 | 0.0 מ"ג | מנגן | 1.1 מ"ג | ||
ויטמין B3 | 1.3 מ"ג | סלניום | ~ | ||
ויטמין B6 | 0.1 מ"ג | ||||
חומצה פולית | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B12 | 0.0 מק"ג | ||||
ויטמין B5 | 0.4 מ"ג | שונות | |||
ויטמין K | ~ | אלכוהול | 0.0 גרם | ||
מים | 73.0 גרם | ||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | אפר | 0.4 גרם | |||
קפאין | ~ |
יתרונות בריאותיים של אורז חום
אורז חום הינו מקור לוויטמין B3, מגנזיום, אשלגן וגם קצת סידן.
ויטמיני B הם קו פקטור בנוירוטרנסמיטורים – אותם חומרים המופרשים במוח ולוקחים חלק בכל הפעולות העצביות.
אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת
מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.
התחילו בתהליך ההחלמה
השאירו הודעה ונחזור אליכם