שום – 10 יתרונות בריאותיים

ניווט מהיר

שום הוא אחד הצמחים/מזונות הנפוצים ביותר והבריאים ביותר בנמצא. החומר הפעיל בשום נקרא אליצין והוא אשר מקנה לו את הריח האופייני והחריף. השום נחקר במיוחד בגלל התכונות האנטיביוטיות שלו. הוא מוכר ביכולתו המגוונת וביתרונות בריאותיים רבים ונמצא כעשוי לסייע באיזון רמות סוכר בדם, לתרום לשמירה על בריאות הלב. כחלק מטיפול במזהמים שונים כגון הליקובקטר פילורי ומזהמי מעיים אחרים במיוחד תולעים.


שום יתרונות בריאותיים

• נוגד זיהומים

• אנטי טפילי ואנטי פרזיטי

• מסייע בהורדת רמות כולסטרול בדם

• תורם לשמירה על תקינות התאים

• שומר על בריאות הלב

• מסייע באיזון רמות סוכר בדם

• טוב לתולעי מעיים

• מסייע לכיוח ליחה ומקל על שיעול

• שום מסייע בהורדת לחץ דם גבוה

• מקל על כאבי מחזור


אליצין
מומלץ למעוך את השום לפני האכילה ולהשהות מספר שניות כך החומר הפעיל שבו האליצין משתחרר והופך לפעיל


מגיע לך להרגיש טוב!

לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לבעיות עיכול

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: