שעועית יבשה – תרומה בריאותית

ניווט מהיר

שעועית יבשה שייכת למשפחת הקטניות וניתן למצוא מספר סוגים הדומים בתכונותיהם. שעועית מכילה כמויות גבוהות של חלבון צמחי זמין והיא עשירה במינרלים וויטמינים שונים. 


שעועית יבשה יתרונות בריאותיים

שעועית עשירה בסיבים תזונתיים אשר טובים לעיכול תקין וכן לניקוי רעלים מהגוף.


יתרונות ותרומה בריאותית של שעועית


• מעניקה תחושת שובע

• טובה להרזיה בריאה

• מסייעת בסוכרת סוג 2

• תורמת להפחתת כולסטרול

• משפרת פעולות עיכול

• מסייעת בניקוי רעלים מהגוף

• עשירה בחלבון צמחי זמין

• שומרת על בריאות הלב

• מסייעת לחיזוק עצמות

• עשירה בברזל

סידן וברזל

שעועית יבשה עשירה מאוד בברזל וסידן ויכולה לסייע רבות לשמירה על מאזני סידן וברזל תקינים בגוף ובכך להקטין את הסיכון לאנמיה ולהידלדלות העצם – אוסטאופורוזיס.


מגיע לך להרגיש טוב!

לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לבעיות עיכול

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: