פפריקה • תרומה בריאותית למערכת העיכול

פפריקה הינה תבלין שמופק מצמח הפלפל צ'ילי, צמח השייך למשפחת הסולניים. את פרי הצמח מייבשים וטוחנים לאבקה.

מקור הפפריקה הוא בדרום אמריקה אך כיום נמצא בשימוש נרחב בעולם ובעיקר במטבח ההונגרי.

הפפריקה עשירה בבטא קרוטן ובפיטוכימיקל הנקרא זאקסנטין – נוגד חימצון רב עוצמה.

הפפריקה תורמת לשיפור עיכול, עשירה בנוגדי חימצון ומסייעת בהגנה על ריריות ולכן עשויה

לתרום במצבי נפיחות, גזים וקשיי עיכול, חיזוק מערכת החיסון, איזון רמות כולסטרול ועוד.


פפריקה יתרונות בריאותיים

כיצד פפריקה עשויה לתרום לבריאותך


• מסייעת לשמירה על בריאות העור

• תורמת לשיפור וחיזוק הראייה

• בעלת פעילות אנטי דלקתית

• מסייעת לשמירה על תקינות התא

• עשירה בנוגדי חימצון

• עוזרת לאיזון רמות כולסטרול

• עוזרת במניעת הזדקנות מואצת של תאים

• תורמת לחיזוק מערכת החיסון

• מסייעת למניעת מחלות לב וכלי דם

• טובה לשמירה על ריריות מערכת העיכול


מקור השם פפריקה

מקור השם פפריקה הוא מהונגרית. המילה פפריקה בהונגרית משמעה פלפל על כול סוגיו. בעברית השם העברי של התבלין הוא פלפלת אך אנו התרגלנו לקרוא לתבלין האדום "פפריקה".


מגיע לך להרגיש טוב!

לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לבעיות עיכול

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: