עגבנייה – 10 יתרונות בריאותיים

ניווט מהיר

עגבנייה היא אחת מהמזונות המוכרים ביותר, מבחינה בוטנית היא למעשה פרי, אולם משייכים אותה למחלקת הירקות.

העגבנייה מכילה נוגדי חימצון חשובים ובראשם ליקופן המקנה לה את צבעה האדום.

עגבנייה טובה להרזיה, שיפור עיכול והקלה על עצירות, חיזוק חיסוני, מסייעת לניקוי רעלים ועוד.


עגבנייה יתרונות בריאותיים

כיצד עשויה עגבנייה לתרום לבריאותך

• טובה לבלוטת הערמונית

• תורמת לחיזוק חיסוני

• שומרת על הלב וכלי הדם

• מסייעת בהפחתת כולסטרול

• מאיטה תהליכי הזדקנות

• טובה להרזיה בריאה

• מכילה נוגדי חימצון חזקים

• מסייעת להפחית לחץ דם גבוה

• מכילה רכיבים אנטי סרטניים

• עשירה בוויטמינים ומינרלים


ליקופן

זהו נוגד חימצון רב עוצמה המסייע במניעת סרטן הערמונית.

הלייקופן אינו נהרס בבישול והוא מסיס בשומן, צריכת עגבנייה עם שמן תגביר את ספיגתו בגוף.


מגיע לך להרגיש טוב!

לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לבעיות עיכול

מטפלת בקליניקה פרטית מעל 20 שנים. מומחית בטיפול טבעי בדרכי עיכול במצבים כגון ריפלוקס, גסטריטיס, אולקוס ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת (טיפול בצמחי מרפא). משך כ-10 שנים שימשה מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט.

    מאמרים נוספים שיעניינו אותך: