תרד צימוקים ורוזמרין בבצק פילו - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
התרד הוא ירק עשיר במינרלים רבים והוא נפלא לבריאות בגלל התכולה הרבה שלו של ברזל, סידן, אשלגן ובטא קרוטן הוא חשוב לתפקודים רבים בגוף ומונע מחלות רבות כגון: יתר לחץ דם, אנמיה, עודף משקל, מחלות לב וכלי דם, כולסטרול גבוה ועוד.
רכיבים:
200 גרם עלי תרד טריים
חצי כוס יין לבן או מרק צח מירקות
כפית שום כתוש
2 כפיות רוזמרין טרי קצוץ
שליש כוס צימוקים
כף בצל קצוץ
רבע כוס מים
250 גרם דפי פילו
פירורי לחם עדינים
כף פטרוזיליה קצוצה
חלבון ביצה טרוף קלות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
בוררים את עלי התרד, ומסלקים גבעולים וחלקים פגומים. רוחצים היטב, ומייבשים על מגבות נייר. מחממים את היין או המרק בסיר, יחד עם השום. מוסיפים את עלי התרד (כמות קטנה בכל פעם), וחולטים רק עד שיתרככו מעט. מסננים היטב, וסוחטים את עודפי הנוזלים בחזרה לסיר (חשוב לסחוט היטב את הנוזלים, כדי לקבל מאפה פריך) מערבבים את התרד עם הרוזמרין, ומתבלים במלח ופלפל. שמים בגביע הממחה את הצימוקים, מוסיפים במל ומים ומערבלים למחית חלקה. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים את עלי הפילו על משטח העבודה. בזמן העבודה עם הפילו, חשוב להקפיד לכסות את דפי הבצק במגבת מטבח לחה, כדי שלא יתייבשו ! פורסים דף פילו אחד על משטח העבודה, ומורחים במעט מתערובת הצימוקים והבצל. מקפידים שהשכבה לא תהיה עבה ושתכסה את כל שטח העלה, עד הפינות. זורים כ- 2 כפיות פירורי לחם ורבע מכמות הפטרוזיליה על דף הפילו. מכסים בדף פילו שני, וחוזרים על התהליך עוד שלוש פעמים. מכסים בעלה חמישי, ולא מורחים בתערובת הצימוקים.