תרד צימוקים ורוזמרין בבצק פילו - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
התרד הוא ירק עשיר במינרלים רבים והוא נפלא לבריאות בגלל התכולה הרבה שלו של ברזל, סידן, אשלגן ובטא קרוטן הוא חשוב לתפקודים רבים בגוף ומונע מחלות רבות כגון: יתר לחץ דם, אנמיה, עודף משקל, מחלות לב וכלי דם, כולסטרול גבוה ועוד.

רכיבים:
200 גרם עלי תרד טריים‏
חצי כוס יין לבן או מרק צח מירקות
כפית שום כתוש
‏2 כפיות רוזמרין טרי קצוץ‏
שליש כוס צימוקים
כף בצל קצוץ
רבע כוס מים
‏250 גרם דפי פילו‏
פירורי לחם עדינים
כף פטרוזיליה קצוצה
חלבון ביצה טרוף קלות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
בוררים את עלי התרד, ומסלקים גבעולים וחלקים פגומים. רוחצים היטב, ‏ומייבשים על מגבות נייר. מחממים את היין או המרק בסיר, יחד עם השום. ‏מוסיפים את עלי התרד (כמות קטנה בכל פעם), וחולטים רק עד שיתרככו מעט. ‏מסננים היטב, וסוחטים את עודפי הנוזלים בחזרה לסיר (חשוב לסחוט היטב את ‏הנוזלים, כדי לקבל מאפה פריך) מערבבים את התרד עם הרוזמרין, ומתבלים במלח ‏ופלפל.‏ שמים בגביע הממחה את הצימוקים, מוסיפים במל ומים ומערבלים למחית חלקה. ‏מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). ‏ מניחים את עלי הפילו על משטח העבודה. בזמן העבודה עם הפילו, חשוב להקפיד ‏לכסות את דפי הבצק במגבת מטבח לחה, כדי שלא יתייבשו ! פורסים דף פילו אחד ‏על משטח העבודה, ומורחים במעט מתערובת הצימוקים והבצל. מקפידים ‏שהשכבה לא תהיה עבה ושתכסה את כל שטח העלה, עד הפינות. זורים כ- 2 כפיות ‏פירורי לחם ורבע מכמות הפטרוזיליה על דף הפילו. מכסים בדף פילו שני, וחוזרים ‏על התהליך עוד שלוש פעמים. מכסים בעלה חמישי, ולא מורחים בתערובת ‏הצימוקים.‏