תרד מתובל עם יוגורט - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
התרד הוא ירק עשיר במינרלים רבים. לא סתם הוא הירק האהוב של פופאי... בגלל התכולה הגבוהה שלו בברזל, סידן, אשלגן ובטא קרוטן הוא חשוב לתפקודים רבים בגוף ומסייע במניעת מצבי בריאות רבים כגון: יתר לחץ דם, אנמיה, עודף משקל, מחלות לב וכלי דם כולסטרול גבוה ועוד. כמו כן התרד טוב לתהליכי ניקוי רעלים מהגוף ושיקום הכבד.

רכיבים:
500 גרם תרד טרי‏
‏2 כפות כמון טחון‏
‏2 כפיות כוסברה טחונה‏
כפית שום כתוש
כוס יוגורט 0% שומן‏
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל


אופן ההכנה:
רוחצים את עלי התרד ומנערים קלות כדי להסיר את עודפי המים. מחממים מחבת גדולה וקולים את הכמון ואת הכוסבר ‏עד שישחימו. בוחשים כל הזמן, כדי למנוע חריכה. מוסיפים למחבת תרד ושום ומבשלים תוך ערבוב עד שעלי התרד מאבדים את פריכותם.‏ מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים את התרד ואת אגוז המוסקט. מתבלים בפלפל ובמלח ומערבבים. מגישים ‏בטמפרטורת החדר או מקורר.‏