תפוחי אדמה צלויים עם עשבי תיבול טריים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הרוזמרין הוא תבלין שמעניק לתפוח אדמה ניחוח ים תיכוני. הרוזמרין הוא גם צמח מרפא בעל תכונות רבות וחשובות. הרוזמרין עוזר להזרמת דם ומחטא מפני חיידקים ווירוסים. הוא מתאים למצבי חולי כגון: מחלות לב וכלי דם, דליות, טחורים, וריקוצלה, חיזוק חיסוני, הצטננות, שיעול וליחה ועוד.

רכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים מזן דזירה (עם קליפה אדומה)‏
‏2 כפות מרק צח מירקות‏
כפית רוזמרין טרי קצוץ או כפית רוזמרין מיובש
‏2 כפיות פפריקה‏
‏2 כפיות פטרוזיליה קצוצה‏
‏2 כפיות פלפל שחור טרי טחון‏
כפית מלח
תרסיס שמן

אופן ההכנה:
לא חייבים להשתמש בשמן כדי לצלות תפוחי אדמה בתנור. במתכון זה משתמשים ‏במרק צח ובעשבי תיבול טריים לציפוי התפודים הצלויים.‏ מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות ) מקרצפים את התפודים וחותכים אותם לרבעים. מערבבים את המרק עם ‏התבלינים ומצפים את רבעי התפודים בתערובת.‏ משמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן ( או טובלים פיסת נייר במעט שמן, ומשמנים ‏קלות את התבנית ) מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית בשכבה אחת ואופים ‏במשך 30 דקות, עד שיתרככו וישחימו.