תפוחים ממולאים אפויים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
תפוחים אפויים בתנור יכולים להיות קינוח, נשנוש בין ארוחות וארוחת בוקר מפנקת ומתוקה. התפוחים הם מקור נהדר לסיבים תזונתיים, ויטמין C, אשלגן ועוד. הם מומלצים למצבי בריאות רבים כגון: עצירות, עודף משקל, עודף כולסטרול, ניקוי רעלים, סוכרת סוג 2 ועוד.

רכיבים:
4 תפוחי עץ אדומים
כוס צימוקים
כף קליפת תפוז מגוררת
4 כפות סוכר חום (לא הכרחי)
2 כפות זנגביל מסוכר, קצוץ
כפית קינמון טחון
רבע כוס דבש
חצי כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
מוציאים את ליבות התפוחים. קולפים רצועה ברוחב 2.5 ס"מ מסביב לחלק העליון של התפוחים. מערבבים את הצימוקים עם קליפת תפוז, סוכר חום (אם משתמשים) זנגביל וקינמון במכל של מעבד המזון. מפעילים את מעבד המזון למספר שניות, כדי לרסק את החומרים. ממלאים את התפוחים בתערובת המרוסקת. מסדרים את התפוחים בכלי חסין- חום, ומכניסים לתנור.
מחממים את הדבש בסיר קטן ומוסיפים לו את מיץ התפוזים. מערבבים. מרטיבים את התפוחים שבתנור ברוטב הדבש מדי 10 דקות. אופים במשך 40-60 דקות, עד שהתפוחים מתרככים.
מגישים חם. אפשר ללוות את התפוחים ביוגורט מבושם במעט דבש וקינמון.