תפוחים מזוגגים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הדבש מוסיף למנה זו מתיקות מעודנת ומשדרגת את התפוחים לקינוח נהדר. הדבש עשיר בויטמינים ומינרלים, בניהם אשלגן, מגנזיום, סידן וחומצה פולית. מתכון זה מומלץ למצבי בריאות רבים כגון: עצירות, עודף כולסטרול, גזים ונפיחות, גסטריטיס, עייפות, און גברי ועוד.

רכיבים:
5 תפוחים אדומים
1 כף שמן
רבע כוס מים
2 כפות סירופ מייפל או דבש
חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
לגלען את התפוחים ולפרוס לפרוסות עגולות של ½ - ס"מ. לחמם את השמן במחבת גדולה ולטגן את התפוחים על אש נמוכה 2-3 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך. לערבב את המים עם סירופ מייפל או עם דבש ותמצית וניל. לצקת את התערובת מעל התפוחים ולבשל במשך 4-5 דקות עד שמתקבלת שקיפות להגיש מיד חם.