תחמיץ עגבניות ודבש - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
השילוב של העגבניות והדבש הופך מנה זו לחגיגה של טעמים ושל ערכים תזונתיים. העגבניות עשירות בויטמין C, אנטי אוקסידנט שמחזק את מערכת החיסון, ולדבש יש איכויות ספציפיות מחטאות. ביחד, תחמיץ זה יעיל במצבי בריאות כגון: חיזוק מערכת חיסון, הצטננות, שפעת, הליקובקטר פילורי, דלקות דרכי שתן ועוד.

רכיבים:
כוס עגבניות משומרות, מסוננות (שומרים את הנוזלים) ומרוסקות בממחה
2 כפות רסק עגבניות
כף דבש
2 כפות חומץ בלסמי
כף חומץ יין אדום
מלח ופלפל
קורט קינמון טחון (לא הכרחי)
קליפת תפוז מגוררת (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
טעים במיוחד על ירקות מבושלים כמו גזר סלק וכרשה.
שמים את כל החומרים בקערה וטורפים היטב.
אם התחמיץ סמיך מדי' מדללים אותו במעט מנוזלי השימור של העגבניות.