תבשיל קינואה ודוחן - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
השילוב של קינואה ודוחן נותן למנה זו כמות מרוכזת של ויטמינים ומינרלים. קנואה ודוחן הינם דגנים מלאים עשירים במיוחד בויטמיני B וסיבים תזונתיים, ללא גלוטן. ויטמיני B חשובים לתקינות מערכת העצבים. הסיבים עוזרים לפעילות תקינה של מערכת העיכול וניקוי הגוף. מתכון זה תומך ומאזן את מערכת העצבים ולכן יעיל במצבים של: חרדה, דיכאון, נדודי שינה ועוד. כמו כן תכולת הסיבים עוזרת למצבי עצירות, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם , ניקוי רעלים ועוד.

רכיבים:
1 כוס קינואה
1 כוס דוחן
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול
1 גזר מגורד
1 כפית כמון
4 כוסות מים
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
לחמם את השמן בסיר לבישול ולאדות את הבצל עד שיהיה שקוף, להוסיף את
הגזר המגורד ולבשל 4 דקות נוספות.
להוסיף את הכמון ואת הדוחן ולטגן תוך כדי ערבוב 5 דקות נוספות.
להוסיף את הקינואה ולבשל 2-3 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
לצקת את המים ולהוסיף את המלח. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל
על אש נמוכה, כשהסיר מכוסה, במשך 35-40 דקות, עד שהמים נספגים.
לפורר לפני ההגשה באמצעות מזלג.

במקום בטטה תוכלו לשים דלעת או לערבב בטטה ודלעת.
אזוקי משתלב נחמד, אולם אפשר לשים כל קטנית מבושלת אחרת.
לגיוון המנה המתקתקה תוכלו להוסיף אוכמניות לקראת סוף הבישול.