תבשיל ירקות בקוביות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הפלפל הוא הירק העשיר ביותר בויטמין C ולכן הוא יעיל בטיפול במצבי חולי רבים כגון: חיזוק מערכת
חיסון, שיעול וליחה, נזלת אלרגית, סינוסיטיס, ברונכיטיס ועוד.

רכיבים:
‏פלפל אדום חתוך קטן מאוד
2 פלפלים ירוקים בהירים חתוכים קטן מאוד
בצל בינוני קצוץ קטן
2 שיני שום קצוצות
חציל בינוני חתוך לקוביות
2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 עגבניות גדולות
10 כפות שמן זית
2 עלי דפנה
כפית טימין יבש או גבעול טימין טרי
רבע כוס מים

אופן ההכנה:
לחרוץ X בתחתית העגבניות ולצקת עליהן מים רותחים, לחכות כחצי דקה ולהוציא את העגבניות מהמים ולקלפן (אם הן עדיין לא מתקלפות אז להכניס שוב למים) לחתוך לחצי ולהוציא את הגרעינים (כדאי לשתות אותם) לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות. לחמם את השמן במחבת ולהכניס את הפלפלים, לאדות 3 דקות ולהכניס את הבצל והשום, לאחר 5 דקות נוספות להוסיף את החציל ולאחר עוד 5 דקות את הקישואים, לאחר עוד 4 דקות להוסיף את העגבניות, עלי הדפנה והטימין. מאדים ביחד 5 דקות מוסיפים את המים ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים חם או קר בתבשיל זה יש להקפיד על חיתוך קטן מאוד של הירקות. כדאי לחתוך את כל הירקות קודם ולהכין אותם בכלים נפרדים ואז ההכנה היא קלה מאוד.


מתכון מספר הבישול הטבעי מאת הילית חמו מאיר בהוצאת שרה חמו, הבית הטבעי,
מחברת הספר "שביל הזהב לריפוי טבעי" | לרכישת הספרים לחצו כאן