תבשיל חומוס ברוטב עגבניות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
גרגירי חומוס הם קטניה ים תיכונית שמהווה מקור נהדר לפחמימות מורכבות ולחלבון צמחי. הקטניות מכילות סיבים מסיסים שעוזרים בשיפור פלורת המעי ובניקוי פסולת ולכן היא מסייעת למגוון רחב של בעיות בריאותיות כגון: מחלות לב וכלי דם, כולסטרול גבוה, סוכרת סוג 2, עודף משקל, עצירות, ניקוי רעלים, אקנה ועוד. בשילוב עם העגבניות, כמקור לויטמין C ולליקופן, מנה זו יעילה גם למניעת סרטן, בעיקר סרטן הערמונית וחיזוק מערכת חיסון.

רכיבים:
400 גרם פולי חומוס מבושלים
1 כף שמן זית
1 פלפל אדום קצוץ
1/2 פלפל חריף קצוץ
1 בצל קצוץ
1 שן שום כתושה
3 עגבניות קצוצות
1/2 כפית מלח
1 כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
לחמם את השמן ולטגן את הירקות מספר דקות עד שיתרככו. להוסיף את העגבניות הקצוצות ואת המלח ולבשל על אש נמוכה כ- 30 דקות, תוך כדי ערבוב. להוסיף את פולי החומוס והפטרוזיליה, לערבב ולבשל מספר דקות. להגיש חם מעל אורז או תפוחי אדמה, אפשר להגיש קר כסלט.