תבשיל גזר ואפונה - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
האפונה עשירה באשלגן ומגנזיום והגזר עשיר בבטא קרוטן וקרטנואידים שנהפכים יותר מרוכזים אחרי בישול. גם בגזר וגם באפונה תכולת סיבים גבוהה. ביחד הם יוצרים תבשיל שמסייע למצבי חולי רבים כגון: עודף משקל, סוכרת מסוג 2, גסטריטיס, אזופגיטיס, כיב קיבה, קרוהן, קוליטיס, נפיחות וגזים, עצירות ועוד.

רכיבים:
400 גרם אפונה
בצל גדול קצוץ
3 גזרים פרוסים דק או חתוכים לקוביות קטנות
4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
שן שום כתושה
כפית פפריקה מתוקה
מעט שמן חמניות

אופן ההכנה:
לאדות את הבצל בכלי מכוסה בשמן מחומם מעט, עד לשקיפות. להוסיף את הגזר ולאחר מספר דקות את האפונה, העגבניות, השום והפפריקה, לבשל עד להתרככות הירקות. ניתן להכין גם ללא עגבניות ועם חצי כוס מים.


מתכון מספר הבישול הטבעי מאת הילית חמו מאיר בהוצאת שרה חמו, הבית הטבעי,
מחברת הספר "שביל הזהב לריפוי טבעי" | לרכישת הספרים לחצו כאן