תבשיל אורז ותרד בנוסח יווני - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
תבשיל אורז ותרד זה הוא חמצמץ ודל שומן, עשיר מאוד בסיבים תזונתיים ובברזל. התרד עשיר לא רק בברזל אלא במינרלים נוספים כגון אשלגן וסידן ולכן יעיל לטיפול במגוון רחב של בעיות בריאותיות כגון: ניקוי כבד, יתר לחץ דם, אנמיה, עודף משקל, מחלות לב וכלי דם כולסטרול גבוה ועוד.
רכיבים:
שליש כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום
500 גרם תרד טרי, קצוץ דק
1 כוס אורז מלא
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אחד וחצי כוסות מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמן, מטגנים את הבצל והשום עד שיזהיבו.
מוסיפים תרד, מבשלים תוך בחישה כעשר דקות עד שרוב הנוזלים התאדו. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כארבע דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.