תבשיל אורז ותרד בנוסח יווני - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
‏‏תבשיל אורז ותרד זה הוא חמצמץ ודל שומן, עשיר מאוד בסיבים תזונתיים ובברזל.‏ התרד עשיר לא רק בברזל אלא במינרלים נוספים כגון אשלגן וסידן ולכן יעיל לטיפול במגוון רחב של בעיות בריאותיות כגון: ניקוי כבד, יתר לחץ דם, אנמיה, עודף משקל, מחלות לב וכלי דם כולסטרול גבוה ועוד.

רכיבים:
שליש כוס שמן זית
‏2 בצלים קצוצים דק‏
‏4 שיני שום‏
‏500 גרם תרד טרי, קצוץ דק
‏1 כוס אורז מלא‏
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אחד וחצי כוסות מים
מיץ מחצי לימון


אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמן, מטגנים את הבצל והשום עד שיזהיבו.‏
מוסיפים תרד, מבשלים תוך בחישה כעשר דקות עד שרוב הנוזלים התאדו. מוסיפים את ‏האורז, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כארבע דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. ‏מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. ‏טועמים ומשפרים תיבול.‏