תבשיל אורז וסלק בסגנון כורדי - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הסלק הוא ירק בעל תכונות ריפוי רבות. ברפואה הסינית הוא נחשב כ"בונה דם" ו"מטהר דם", הוא מכיל חומרים שמפעילים את תנועתיות המעי ומחזקים אותה, וכן הוא מכיל פיטוכימיקלים נוגדי חימצון. תכונות הריפוי הרבות של הסלק גורמות לו להיות יעיל למצבי בריאות רבים כגון: עצירות, נפיחות וגזים, אנמיה, ניקוי רעלים, און גברי, מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, אקנה, פסוריאזיס, סבוראה ועוד.

רכיבים:
1 כוס אורז לבן
1 כף שמן קנולה
1 בצל קצוץ דק
1 סלק מגורר
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית מלח
2 כפיות כוסברה טחונה
חצי כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה:
לאדות את הבצל בשמן חם, להוסיף את הסלק ולהמשיך לאדות עוד מספר דקות, תוך כדי ערבוב.
להוסיף את המים יחד עם מיץ הלימון והתבלינים ולבשל כ- 10 דקות. להוסיף את האורז, לערבב, לכסות את הסיר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שהמים נספגים, כ- 15 דקות. להגיש חם.

גיוון:
לקבלת אורז בצבע כתמתם ובטעם מתקתק, החליפו את הסלק בקוביות דלעת או בטטה.
אם אתם מעדיפים אורז מלא, יש להוסיף ½ כוס מים.