תבלינים בריאים

 

תבלינים נמצאים בכל בית והשימוש העיקרי בהם הוא להוספת טעם לאוכל. אולם תבלינים רבים גם מכילים רכיבים תזונתיים חשובים העשויים לתרום רבות לבריאותנו ונעשה בהם שימוש ברפואת צמחי מרפא לטיפול במגוון מצבי בריאות. לפניך מספר תבלינים נפוצים וכיצד הם תורמים לבריאותך. למרות שתבלינים הם מזון לכל דבר חשוב לצרוך אותם במידה. מי שרוצה לתכנן את התזונה כך שיוכל לטפל בבעיות רפואיות ספציפיות חובה להתייעץ עם איש מקצוע ראשית לגבי כמויות מומלצות לצריכה.

 

תבלינים בריאים


כיצד עשויים תבלינים שונים לתרום לבריאותך


כורכום

אחד התבלינים הנפוצים והנחקרים ביותר בעולם. במיוחד החומר הפעיל שבו הכורכומין. בעבר היה שווה את משקלו בזהב. הכורכומין מוכר כצמח אנטי דלקתי חזק וכן אנטי חימצוני. שתי תכונות אלו הופכות אותו לתבלין חשוב לבריאות תקינה.

קינמון

תבלין נפוץ ומפורסם בטעמו המתקתק. הקינמון הוא גם צמח מרפא חשוב והשימוש המרכזי בו ברפואת צמחי המרפא הוא למצבי רמות סוכר בדם. כמו כן עשוי הקינמון לסייע עם מחלות חורף נפוצות כגון צינון, נזלות ועוד.

ג'ינג'ר

השימוש בג'ינג'ר הוא בשורש והוא מפורסם בעיקר בשל יכולתו להפחית בחילות והקאות. ברפואת צמחי מרפא משמש הג'ינג'ר להזרמת דם מוגברת ולהפחתת גזים ונפיחות בבטן. כמו כן הוא מוכר ביכולתו האנטי דלקתית וכן כמסייע למצבי צרבת וריפלוקס.

הל

זהו תבלין נפוץ בעיקר אצל יוצאי תימן. הל, או בשמו הלועזי קרדמון מוכר ברפואת צמחי מרפא בעיקר כעשוי לסייע במצבי גזים ונפיחות בבטן. השימושים הנפוצים בו ברפואה העממית הם לרוב לבעיות עיכול, גזים, ריפלוקס ובחילות.

פלפל שחור

התבלין הנפוץ והשימושי ביותר בעולם. הפלפל השחור משמש ברפואה מסורתית למגוון מצבים. הוא טוב להגברת ספיגת הכורכומין בגוף, מפחית גזים בבטן, אנטי דלקתי, מכיל נוגדי חימצן חזקים החשובים לשמירה על בריאות כללית תקינה.


המידע בדף זה מבוסס, בין השאר, על ערכים תזונתיים במזון על פי USDA, ספרות ומקורות נוספים.


טיפול נטורופתיטיפול טבעי