שייק אפרסקים וסויה - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
האפרסקים הם פרי עשיר בסיבים, מעניק תחושת שובע ודל קלוריות. מכיוון שהאפרסק עשיר בסיבים הסוכר שבפרי נספג באופן חלקי ולכן הוא אפילו מומלץ במצבים מסוימים של סוכרת סוג 2. האפרסק עשיר בבטא קרוטן ובאשלגן ולכן מנה זו מומלצת במצבי בריאות כגון: יתר לחץ דם, כיב קיבה, גסטריטיס, צרבות ועוד.

רכיבים:
4 אפרסקים או נקטרינות
2 כוסות חלב סויה צוריאל
1 כוס מיץ תפוחים מלא
קוביות קרח

אופן ההכנה:
לקלף את הפירות, לחתוך לחתיכות ולהכניס לממחה מזון, או לכלי גבוה אחר
יחד עם חלב סויה ועם מיץ התפוחים.
לערבל בממחה מזון עד שהפירות מרוסקים.
להוסיף את קוביות הקרח ולהמשיך לערבל עד שהקרח מתרסק.
להגיש מיד צונן.

גיוון:
את המשקה הזה תוכלו להכין לפי טעמכם או לפי פירות העונה. כך, למשל, תיהנו
ממשקה מנגו או מלון, תותים ואפילו אבטיח.