רפרפת סולת - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
קינוח הודי מתוק זה משביע ויכול לשמש כארוחת בוקר. הסולת עשויה מחיטה ועשירה בויטמיני B. ההל הוא תבלין בשימוש נרחב בכל יבשת אסיה. הוא נחשב כצמח מרפא והשפעתו בעיקר על מערכת העיכול. קינוח זה מומלץ במגוון רחב של בעיות רפואיות כגון: עצירות, גזים ונפיחות, כאבי בטן, IBS, דיכאון, אנמיה, נדודי שינה ועוד.

רכיבים:
175 גרם סולת
175 גרם גהי (ראה מתכון)
חצי כוס סוכר חום
10-15 זרעי הל קטנים ירוקים קלופים וטחונים
25 גרם שקדים חלוטים פרוסים
25 גרם צימוקים
4\3 1 כוסות מים
שקדים וצימוקים לעיטור

אופן ההכנה:
קולים בטפלון את הסלת קליה יבשה על אש נמוכה עד השחמה קלה. מוסיפים את הגהי ומטגנים 5-7 דקות תוך בחישה עד לגוון חום-זהוב. בוחשים פנימה על אש נמוכה את הסוכר, זרעי הל טחונים, שקדים וצימוקים. מטגנים קלות דקה אחת תוך בחישה מתנדת. בוחשים פנימה את המים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 1-2 דקות, בוחשים, מגביהים את האש, מבשלים 2-3 דקות עד שהתערובת מתעבה. מגישים חם או קר.