רוטב שעועית לבנה - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
השעועית הלבנה היא סוג של קטניה וככל הקטניות מכילה סיבים מסיסים שעוזרים בשיפור פלורת המעי ובניקוי פסולת ולכן היא מסייעת למגוון רחב של בעיות בריאותיות כגון: מחלות לב וכלי דם, כולסטרול גבוה, סוכרת סוג 2, עודף משקל, עצירות, ניקוי רעלים, היפוגליקמיה ועוד.

רכיבים:
חצי כוס שעועית לבנה קטנה
כוס מרק צח מירקות
‏2 כוסות עגבניות קלופות וקצוצות‏
רבע כוס גזר טחון
רבע כוס גבעולי סלרי טחונים
רבע כוס כרשה טחונה
רבע כוס בצל טחון
חצי כפית צתרה (סבורי) מיובשת‏
רבע כפית קורנית מיובשת
עלה דפנה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
אם מעדיפים רוטב חלק יותר, מערבלים את הרוטב בממחה או במעבד מזון זמן ‏ארוך יותר, עד שיהיה חלק.

משרים את השעועית ב- 4 כוסות מים קרים למשך לילה. (או שמים בסיר, ‏מוסיפים 4 כוסות מים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 3 דקות, מסירים ‏מהאש ומשרים למשך שעה) ‏מסננים את השעועית ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים מרק, ירקות טחונים, ‏צתרה, קורנית ועלה דפנה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך שעה, או עד ‏שהשעועית מתרככת. מתבלים במלח ובפלפל.