רוטב עגבניות רב שימושי - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
האורגנו הוא תבלין הנמצא בשימוש נרחב במטבח הים תיכוני. הוא פריט חובה בכל רוטב עגבניות שמכבד את עצמו. יתרונותיו רבים מכיוון שהוא צמח מרפא שנמצא בשימוש ברפואת הצמחים העממית מאות שנים. הוא מחטא בצורה יעילה ביותר נגד חיידקים ווירוסים ומחזק את מערכת העיכול ולכן יעיל במצבי בריאות רבים כגון: הליקובקטר פילורי, קנדידה, הצטננות, חיזוק מערכת החיסון, שיעול וליחה,גזים ונפיחות, עצירות ועוד.

רכיבים:
4-5 עגבניות בשלות קצוצות
1 וחצי בצל קצוץ דק מאוד
5-7 עלי אורגנו טריים קצוצים דק או 2 כפיות יבש
4 שיני שום כתושות
מעט פפריקה
חצי פלפל קאיין קצוץ דק - אם רוצים להגביר חריפות של הרוטב

אופן ההכנה:
לטגן קלות את השום בשכבה דקה מאוד של שמן. להוסיף את העגבניות ולבחוש. במידה והעיסה צמיגית ניתן להוסיף כחצי כוס מים. לבשל על אש קטנה 5-7 דקות לצמצום הנוזלים, לערבב מידי פעם. להוסיף את שאר התבלינים לערבב ולבשל על אש קטנה עוד כ 5 דקות.