רוטב עגבניות ופלפלים קלויים - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
עגבניה ופלפל שייכים לאותה משפחה בוטנית - הסולניים, ולכן הרכבם דומה. הם עשירים בויטמין C ובאנטי אוקסידנטים רבים. בגלל המרכיבים הייחודיים שלהם הם יעילים במצבים של: מניעת סרטן, בעיקר סרטן הערמונית, חיזוק מערכת חיסון, הצטננות, ליחה ושיעול, סינוסיטיס ועוד.
רכיבים:
בצל גדול קלוי בתנור ופרוס
2 שיני שום קלויות בתנור וקלופות
2 עגבניות גדולות קלופות מנוקות מגרעינים וקצוצות
2 פלפלים אדומים קלויים בתנור קלופים וקצוצים
חצי כוס מרק צח מירקות
2 כפות ריחן טבעי טרי חתוך לרצועות דקיקות
חצי כפית חומץ משובח (רצוי בלסמי)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
רוטב מצוין לירקות קלויים באסכלה, לירקות מבושלים ולפסטה. נשמר במקרר עד 4 ימים. נשמר בהקפאה עד חודשיים. שמים את כל החומרים במעבד מזו ומערבלים לרוטב חלק. מתבלים לפי הטעם. מחממים לפני ההגשה.