רוטב עגבניות ופלפלים קלויים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
עגבניה ופלפל שייכים לאותה משפחה בוטנית - הסולניים, ולכן הרכבם דומה. הם עשירים בויטמין C ובאנטי אוקסידנטים רבים. בגלל המרכיבים הייחודיים שלהם הם יעילים במצבים של: מניעת סרטן, בעיקר סרטן הערמונית, חיזוק מערכת חיסון, הצטננות, ליחה ושיעול, סינוסיטיס ועוד.

רכיבים:
בצל גדול קלוי בתנור ופרוס
‏2 שיני שום קלויות בתנור וקלופות
‏2 עגבניות גדולות קלופות מנוקות מגרעינים וקצוצות‏
‏2 פלפלים אדומים קלויים בתנור קלופים וקצוצים‏
חצי כוס מרק צח מירקות
‏2 כפות ריחן טבעי טרי חתוך לרצועות דקיקות
חצי כפית חומץ משובח (רצוי בלסמי)‏
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
רוטב מצוין לירקות קלויים באסכלה, לירקות מבושלים ולפסטה. נשמר במקרר עד ‏‏4 ימים. נשמר בהקפאה עד חודשיים.‏ שמים את כל החומרים במעבד מזו ומערבלים לרוטב חלק. מתבלים לפי הטעם. ‏מחממים לפני ההגשה.