רוטב מנצ'ורי - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הוואסבי נותן לרוטב זה את טעמו הפיקנטי. הוואסבי הינו החזרת של המזרח הרחוק ושימושו במטבח היפני נפוצה מאוד. לוואסבי פעילות אנטי דלקתית, מחזקת את מערכת העיכול ומחטאת. החזרת מומלצת במצבי בריאות רבים כגון: הליקובקטר פילורי, גזים ונפיחות, כאבי בטן, דלקות פרקים, דלקות דרכי שתן, סינוסיטיס, הצטננות, שיעול וליחה, חיזוק מערכת חיסון ועוד.

רכיבים:
חצי כוס רוטב סויה‏
חצי כוס מרק צח מירקות
כוס בצל ירוק פרוס דק
כפית זנגביל טרי מגורר
חצי כפית וואסבי או חצי כפית פלפל חריף טחון

אופן ההכנה:
רוטב בעל שימושים רבים. אפשר להשתמש בו כתחמיץ השרייה, כמטבל, או ‏כבסיס לרטבים ולמרקים. הרוטב נשמר במקרר עד 10 ימים, אם כי הבצל הירוק ‏יאבד משהו ממרקמו ומצבעו. ‏טורפים את כל החומרים יחד בקערה בינונית. מקררים במשך 30 דקות לפחות לפני ‏השימוש.