קישרי - תבשיל עדשים ואורז בסגנון כורדי - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
שילוב של דגן וקטניה הוא שילוב שכיח במטבח המסורתי. שילוב זה מכיל חלבון צמחי מלא, תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים וערכים תזונתיים גבוהים. אורז מלא הינו דגן מלא עשיר במיוחד בויטמיני B וסיבים תזונתיים. ויטמיני B חשובים לתקינות מערכת העצבים. הסיבים עוזרים לפעילות תקינה של מערכת העיכול וניקוי הגוף. מתכון זה תומך ומאזן את מערכת העצבים ולכן יעיל במצבים של: חרדה, דיכאון, נדודי שינה ועוד. כמו כן תכולת הסיבים עוזרת למצבי עצירות, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם , ניקוי רעלים ועוד.

רכיבים:
1 כוס עדשים כתומות
4 וחצי כוסות מים
1 כוס אורז
1 כפית מלח
4 שיני שום
1 כפית כמון טחון
1 כף שמן

אופן ההכנה:
מאוד חשובה כתישת השום עם הכמון.

לשים את העדשים עם המים בסיר לבישול ולבשל כ- 10 דקות.
להוסיף את האורז ואת המלח ולהמשיך לבשל בסיר סגור, עד שהמים נספגים - כ- 20 דקות.
לכתוש את השום עם הכמון ולטגן בשמן.
לקראת סוף בישול האורז לצקת עליו את השום המטוגן, לערבב ולבשל עוד מספר דקות.