פסטה מוקפצת בשום, עגבניות מיובשות וזיתים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
שום הוא ירק בעל תכונות ריפוי נפלאות. הוא מחטא ועוזר לדילול דם ולכן מסייע למגוון בעיות בריאותיות כגון: תולעי מעיים, חיזוק מערכת חיסון, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, אלצהיימר ועוד.

רכיבים:
חבילת פסטה מחיטת דורום
‏6 שיני שום כתושות‏
חצי כוס עגבניות מיובשות חתוכות גס
רבע כוס זיתים שחורים ללא צבע מאכל
‏3 כפות שמן זית‏
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
מרתיחים מים ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. בסיר או מחבט עמוק מחממים ‏את השמן ומקפיצים את שיני השום. כששיני השום קבלו גוון זהוב מוסיפים את הפסטה ‏המסוננת וממשיכים לחמם תוך כדי ערבוב 5-10 דקות. מוסיפים את העגבניות, ‏מערבבים עוד דקה-שתיים, מורידים מהאש, מוסיפים את הזיתים, מתבלים במלח ופלפל ‏לפי הטעם ומערבבים.‏