פסטה ברוטב פסטו תרד - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
התרד, כמו שאר העלים הירוקים, עשיר ביתרונות בריאותיים אשר יכולים לסייע במגוון מצבי בריאות כגון: הפחתת הסיכון לסרטן העור, שיפור תפקודי מוח , עשיר בנוגדי חימצון - מסייע בהאטת תהליכי הזדקנות, טוב לחיזוק העצמות, עוזר בהפחתת יתר לחץ דם, משפר עיכול - טוב למצבי עצירות, עשיר באבץ וחומצה פולית ועוד..
רכיבים:
500 גרם פסטה מחיטת דורום
500 גרם עלי תרד טריים
כוס עלי בזיליקום טריים
2 כפיות שמן זית
5 או יותר שיני שום כתושות
2 כפיות צנוברים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
לבשל את חבילת הפסטה. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הפסטו: לנקות ולאדות את עלי התרד. האידוי נעשה בסיר עם מכסה ללא הוספת מים. לערבב את עלי התרד בזמן האידוי ולשים לב לא לבשל יתר על המידה. לסנן את המים מהעלים ולהוסיף למעבד מזון יחד עם הבזיליקום, שמן זית, שום, צנוברים ומלח, עד שנוצרת מחית. לערבב יחד עם הפסטה.