פסטה ברוטב פסטו תרד - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
התרד, כמו שאר העלים הירוקים, עשיר ביתרונות בריאותיים אשר יכולים לסייע במגוון מצבי בריאות כגון: הפחתת הסיכון לסרטן העור, שיפור תפקודי מוח , עשיר בנוגדי חימצון - מסייע בהאטת תהליכי הזדקנות, טוב לחיזוק העצמות, עוזר בהפחתת יתר לחץ דם, משפר עיכול - טוב למצבי עצירות, עשיר באבץ וחומצה פולית ועוד..

רכיבים:
500 גרם פסטה מחיטת דורום
500 גרם עלי תרד טריים‏
כוס עלי בזיליקום טריים
‏2 כפיות שמן זית‏
‏5 או יותר שיני שום כתושות‏
‏2 כפיות צנוברים‏
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
לבשל את חבילת הפסטה. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הפסטו: לנקות ולאדות את עלי התרד. האידוי נעשה ‏בסיר עם מכסה ללא הוספת מים. לערבב את עלי התרד בזמן האידוי ולשים לב לא לבשל ‏יתר על המידה. לסנן את המים מהעלים ולהוסיף למעבד מזון יחד עם הבזיליקום, שמן זית, ‏שום, צנוברים ומלח, עד שנוצרת מחית. לערבב יחד עם הפסטה.